Helyi közélet

2012.09.11. 09:33

112: hamarosan toborzás!

Budapest, Miskolc - Várhatóan ősszel indul a toborzás, utána képzésen vesznek részt a leendő diszpécserek.

Budapest, Miskolc - Várhatóan ősszel indul a toborzás, utána képzésen vesznek részt a leendő diszpécserek.Már javában folyik az építkezés Miskolcon, a volt Bocskai laktanyában, ahol a 112-es egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központja kap majd helyet.

Mint ahogy arról az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata lapunkat tájékoztatta, a 425 embernek munkát adó objektum építészeti kialakítása ez év november 30-ra fejeződik be. A hívásfogadó központ kialakítására vonatkozó közbeszerzési eljárás a Belügyminisztérium lebonyolításában jelenleg folyamatban van, annak részleteiről az ORFK-nak nem állt módjában tájékoztatást adni. A központ előreláthatóan jövő évben kezdi meg a működését.

A tűzoltóknak már van

A megyei katasztrófavédelem a közelmúltban mutatta be saját bevetés-irányítási rendszerét, ezért feltettük a kérdést: mi lesz ennek a sorsa, tudják-e majd integrálni az új rendszerbe? „Az újonnan kialakítandó tevékenység-irányítási rendszer tervezése során felhasználják a fejlesztők a meglévő rendszerek használata és üzemeltetése során szerzett tapasztalatokat, így a tűzoltóság bevetés-irányítási rendszerének tapasztalatait is”, át kommunikációs szolgálat válaszában.

Miskolcon már szárnyra kaptak a pletykák, hogy a 425 álláshelyet már töltötték, s egyesek már a hívásfogadó központ vezetőjét is megnevezték. Erre vonatkozó kérdéseinkre azonban a kommunikációs szolgálat azt válaszolta, hogy a központ vezetőjének és a leendő kollégák kiválasztásának előkészítése is folyamatban van még, és várhatóan még az ősz során megkezdik a toborzást, amelyet követően a leendő diszpécserek - akik 24 órás váltásokban dolgoznak majd - speciális, a segélyhívások fogadásához szükséges ismereteket nyújtó képzésen vesznek részt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában