Helyi közélet

2012.08.08. 15:35

Vasgyár: tulajdonoscsere után lehetne fejleszteni?

Miskolc - „Rövid időn belül el kell dőlnie, hol lesz termelés és hol nem, és hogy mit kezdjen a város a gyárral.”

Miskolc - „Rövid időn belül el kell dőlnie, hol lesz termelés és hol nem, és hogy mit kezdjen a város a gyárral.”Mindezt Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője mondta portálunknak azon szakmai egyeztetés után, amelyet szerdán tartottak a város szakemberei és a vasgyár fejlesztésében érdekelt civil szervezetek. Már nem először. Korábban ugyanis augusztus végére ígért az önkormányzat kész tervet a vasgyárra. Ez úgy tűnik, várat magára.

Dr. Kriza Ákos polgármester kérése volt, hogy a hivatal az érintettekkel közösen mérje fel a Vasgyár fejlesztésével kapcsolatos lehetőségeket, és dolgozzanak ki további hasznosítási koncepciót” – mondta az ügyvezető.

Lengyel Katalin azt is hangsúlyozta: a vasgyári osztatlan közös tulajdon akadályozza a résztulajdonosok életét. Az önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz ennek rendezésére, ezt a célt szolgálta a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen azon napirendi pontja, amely Miskolc szerkezeti tervét, valamint közlekedési koncepcióját módosította – fogalmazott. Az ügyvezető azt is elomondta: „Az elfogadott előterjesztés ad jogi alapot arra, hogy a hivatal elvégeztethesse a szerkezeti terv és közlekedési koncepció alapján a módosításokat. Az önkormányzat ezzel tudja segíteni, vagy megkönnyíteni a területen működő üzemek számára azt, hogy a fejlesztési elképzeléseiket meg tudják valósítani, de a cégek is szívesebben jönnek rendezett tulajdonviszonyok közé” – sorolta.

Érdemben nem

Konkrétumokra is kíváncsiak lettünk volna. Ilyen azonban még ezen az egyeztetésen sem hangzott el – tudtuk meg Gergely Andrástól, a gyár megbízott vezetőjétől, aki jelen volt a fórumon. Elmondta: „A gyár területéből 86 hektár a külföldi tulajdonosé, ő ezt most meghirdette, árulja. Amíg nem lesz új tulajdonos, addig nem tud lépni az önkormányzat sem. Elképzelések vannak – például villamos a gyár területén, kulturális programok, rendezvények, fejlesztések –, de érdemben csak a tulajdonosváltás után lehet lépni” – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában