Helyi közélet

2012.08.03. 14:55

Tilos fürdeni, ahol azt tiltó tábla jelzi!

Miskolc - Hol lehet fürdeni és hol nem? Hol büntet és hol nem büntet a rendőrség? Megkérdeztük.

Miskolc - Hol lehet fürdeni és hol nem? Hol büntet és hol nem büntet a rendőrség? Megkérdeztük.Tilos fürdeni, ahol azt tiltó tábla jelzi! - jelentette ki dr. Gaskó Bertalan alezredes, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Irodavezetője. Részletesebben: hajóútban; hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében; vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében; kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt zárt vízisí és vízi-robogó (jet-ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomások területén; egészségre ártalmas vizekben; a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben; éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve ha a vízfelület megvilágított, ilyenkor is legfeljebb a mély víz határáig.

Akár a 150 000 Ft-ot is elérheti

Dr. Gaskó Bertalan elmondta azt is, hogy a nyári időszakban a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a területileg illetékes rendőrkapitányságok fokozottan ellenőrzik a szabadvizeken való tartózkodás szabályainak betartását. Az ellenőrzést a rendőrök alapvetően megelőző céllal hajtják végre, a tiltott helyen fürdőzőket főként figyelmeztetik a tilalomra és felszólítják a távozásra. A visszatérő, vagy notórius tiltott helyen fürdőzőknek azonban helyszíni bírság kiszabásával, vagy szabálysértési feljelentéssel kell számolniuk.

A szabálysértési törvény alapján a helyszíni bírság összege 5000-50 000 Ft-ig terjedhet, a szabálysértési eljárásban kiszabott pénzbírság pedig akár a 150 000 Ft-ot is elérheti.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában