Helyi közélet

2012.08.06. 16:57

Szegedi függetlenként a közgyűlésben

Miskolc - A Jobbik lemondott miskolci elnöke marad a Jobbik-frakció tagja. Ezt így lehet?

Miskolc - A Jobbik lemondott miskolci elnöke marad a Jobbik-frakció tagja. Ezt így lehet?Szegedi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci városi elnöke, múlt héten pénteken közleményben tudatta: lemond a pártban betöltött pozícióiról és kilép a Jobbikból, ám a közgyűlési frakciónak függetlenként tagja marad.

Mivel a Jobbik mindhárom miskolci önkormányzati képviselője kompenzációs listán került be a közgyűlésbe, felmerül a kérdés: Szegedi Márton maga dönthet-e arról, hogy képviselő marad vagy a párt? Mert az esetben, ha mégis a volt városi elnök visszahívása mellett dönt a szervezet, az önkormányzati választások során a Jobbik listáján negyedik helyen szereplő jelölt, Kassai Józsefné kaphatna lehetőséget arra, hogy pártját a közgyűlésben képviselje.

Jakab Péter, miskolci és megyei alelnök kérdésünkre válaszolva elmondta: semmi akadálya nincs annak, hogy Szegedi Márton továbbra is a Jobbik-frakció tagja maradjon. Példaként Zagyva György Gyulát említette, aki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjeként anélkül foglal helyet az országház Jobbik-frakciójában, hogy a pártnak tagja lenne.

Jakab Péter szerint Szegedi Márton a közgyűlésben továbbra is a Jobbik – és a párt szavazóinak – érdekeit fogja képviselni. Mivel jobbikosként Szegedi Márton volt a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke. No de mi lesz a jövőben? – kérdeztük. Jakab Péter szerint a pénzügyi bizottságban is maradhat Szegedi Márton.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában