Helyi közélet

2012.08.14. 15:29

Sokáig már nem kell várni az útépítésre

Cigánd - A közelmúltban eldőlt, Cigánd is járási központ lesz, ezért is fontos a település jó megközelíthetősége. A cigándiak azonban úgy látják, ezen a téren még nincs minden teljesen rendben.

Cigánd - A közelmúltban eldőlt, Cigánd is járási központ lesz, ezért is fontos a település jó megközelíthetősége. A cigándiak azonban úgy látják, ezen a téren még nincs minden teljesen rendben.– A Tisza-híd és Ricse felől nincs okunk panaszra, hiszen ebből a két irányból jó minőségű az út, viszont Pácin felé és Sárospatak irányába már annál rosszabb a helyzet – mondja Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere. – Még a Vásárhelyi-terv keretében az árapasztó építésekor kapott ígéretet arra Cigánd és Pácin, hogy a két települést összekötő néhány kilométeres útszakaszt rendbe fogják hozni. Ez azóta is csak az ígéret szintjén maradt sokáig, bár most úgy tűnik, nem kell már sokáig várnunk, még az év folyamán meg is valósítják az útfelújítást. Ez annál inkább fontos, mert nem csupán a leendő járási központ, hanem a cigándi járóbetegellátó megközelíthetősége is kulcskérdés a bodrogköziek számára.

A nagyobb gond azonban a Cigándot Sárospatakkal összekötő útszakasszal van.

– Ez az útszakasz már az eredeti elkészültekor is rossz konstrukció volt, hiszen nem csináltak alapot az útnak – folytatja Oláh Krisztián. – Valószínűleg nem gondoltak arra, hogy egy idő után jelentős kamionforgalmat is el kellene bírnia az útnak. Az nem lehet megoldás, hogy mindenhová kiraknak sebességkorlátozó táblákat, hiszen ettől maga az út még nem kerül jobb állapotba. nemrégiben az is kiderült, hogy csak hitegetés volt, hogy előbb-utóbb megcsinálják az utat, hiszen az erre vonatkozó tervek még el sem készültek. Először ezt kell megcsináltatni és utána talán nekifognak az út felújításának is. Viszont ez a legoptimistább számítások szerint is legalább egy kétéves folyamat.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában