Helyi közélet

2012.08.08. 15:51

Miskolc újra pályázik TDM-re

Miskolc - Ügyvezetői állást hirdetett Miskolc önkormányzata: a TDM élére keresnek embert.

Miskolc - Ügyvezetői állást hirdetett Miskolc önkormányzata: a TDM élére keresnek embert.Ez azért is érdekes, mert még nincs Turisztikai Desztinációs Menedzsmentje (TDM) a városnak. Illetve már nincs, mert volt, csak tavaly júniusban úgy döntött a testület, hogy kilép a korábbiból. az indokok közt szerepelt, hogy a TDM részéről nem született operatív feladatterv, koncepció, stratégia, költségvetés. A kilépéssel a város, illetve a TDM, a korábban elnyert 43 millió forintos támogatását is elvesztette. Akkor azt is mondták az önkormányzati szakemberek, hogy egy nonprofit társaság, az egyesületnél, határozattabban tudná képviselni a város érdekeit.

Kell a kft.

A mostani hirdetésről, a TDM-ről Dobos Tímeát, a városháza szóvivőjét kérdeztük. Válasza a következő volt: „Alig több, mint egy hete írták ki a TDM pályázatot. Miskolc ezen indul, amelyhez természetesen a közgyűlés hozzájárulása szükséges. A kiírás szerint helyi TDM létrehozására pályázhatunk, maximálisan 50 millió forintra. A pályázat benyújtásához azonban szükséges egy Kft., ami várhatóan még kora ősszel megalakul, a regisztrációja pedig a pályázat beadásáig megtörténik. A TDM-ügyvezető személyét a közgyűlési előterjesztésben is meg kell jelölni, így őt még az előterjesztésről való döntés előtt kell kiválasztanunk, azért a pályázatban feltüntetett paraméterek és követelmények alapján került az álláspályázat kiírásra.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában