Helyi közélet

2012.08.09. 16:50

Megújul a családsegítő

Miskolc - 97 millió forintot nyert a miskolci önkormányzat a Miskolci Családsegítő Központ felújítására.

Miskolc - 97 millió forintot nyert a miskolci önkormányzat a Miskolci Családsegítő Központ felújítására.A központ Arany János utcai épülete nem biztosítja a minőségi szolgáltatáshoz szükséges környezetet, és nem alkalmas a pszichiátriai betegek nappali illetve közösségi ellátására sem – mondta Kiss Gábor alpolgármester. Hozzátette: ezért a fejlesztések az ingatlan állagának javítására, valamint az új szolgáltatások bevezetéséhez szükséges infrastrukturális feltételek megteremtésére irányulnak. A munkálatok at szeptemberben kezdik, és egy év alatt kell befejezni.

A beruházás során megvalósul az épület részleges fűtéskorszerűsítése, a nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, minden fogyatékosságra kiterjedő akadálymentesítés, de lebontják az épületet körülvevő kerítést, felújítják a járdát, parkolóhelyeket. Földessy Judit, az intézmény vezetője elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően növekszik a szolgáltatások száma, színvonala, az energiaracionalizálás pedig hozzájárul a fenntartási költségek csökkenéséhez.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában