Helyi közélet

2012.08.20. 11:36

Lépcsőfesztivál a Csatárlánccal Szentlélekért

Miskolc - A Csatárlánc önkéntesei vasárnap egész napos ingyenes rendezvényen várták az érdeklődőket.

Miskolc - A Csatárlánc önkéntesei vasárnap egész napos ingyenes rendezvényen várták az érdeklődőket.Némileg szokatlan, de kedves helyszínen, a Papszer és a Rákóczi utca közötti lépcsősornál, illetve annak környékére várta a szentléleki pálos kolostorrom megmentése kapcsán kicsiket és nagyokat, fiatalokat és idősebbeket a Csatárlánc önkéntes csapata. A programokkal - amelynek fő támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata volt - nem voltak híján a szervezők, hiszen azok délelőtt 10 órától óránként követték egymást, miközben a gyerekek bábelőadásokat, gólyalábas mutatványosokat láthattak, vagy játszóházban szórakozhattak. Az igényes muzsika kedvelői ugyanakkor jazz- és könnyűzenei koncerteken (Miskolci Mágnes énekesei, Miskolci Musical Műhely, Szabó Gabi Quintet, ClaXoTon Quartet, Szekeres Adrien, Jazz Line, Green Beetz) mulathatták az időt egy-egy frissítő társaságában.

Boltív-mentés Szentléleken

- Tulajdonképpen az eszköz és a cél ugyanaz, mint korábban, azaz mint a tavaly decemberben induló koncerteken. Azonban ezúttal egy egész napos fesztivált hoztunk össze, mintegy az augusztus 20-ai miskolci ünnepségek előrendezvényeként - fogalmazott Czakó Péter, a Csatárlánc önkéntese, koncert- és programszervezője. - Hogy hol tart most a pálos kolostor megmentésének ügye? Történtek régészeti féltárások Szentléleken, most pedig konkrétan arra gyűjtünk, hogy azt a boltívet, ami már egy ideje alá van támasztva, megmentsük. Ez közel 1 millió forint.

(ÉM-JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában