Helyi közélet

2012.08.29. 13:57

Kizárták társai Szegedi Mártont

Miskolc - Kizárták a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőcsoportjából Szegedi Mártont. Erről korábbi frakciótársai közleményben tájékoztatták a közvéleményt.

Miskolc - Kizárták a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőcsoportjából Szegedi Mártont. Erről korábbi frakciótársai közleményben tájékoztatták a közvéleményt. Emlékeztetnek a döntés előzményeire: Szegedi Márton, a Jobbik miskolci frakcióvezetője úgy döntött, kilép a Jobbik soraiból, s a jövőben független képviselőként, de a háromfős Jobbik frakció tagjaként kívánja munkáját végezni. A Jobbik országos elnöksége mandátumának visszaadására szólította fel. Ennek nem tett eleget, ezért a frakció másik két tagja, Jakab Péter és Pakusza Zoltán kizárta őt. Miután a miskolci közgyűlésben a frakcióalakításhoz három képviselő szükséges, ezzel elvileg megszűnt a miskolci Jobbik frakció. Szegedi Márton egyébként a közgyűlésben, a pénzügyi bizottsági elnöki tisztet is betölti – kérdés, maradhat-e bizottsági vezető.

Szegedi Márton lapunk megkeresésére nem kívánta kommentálni egykori társai döntését. Kitért a válasz elől, hogy a változás érintheti-e bizottsági elnöki tisztségét. Azt javasolta, ezt dr. Kriza Ákos polgármestertől kérdezzük meg.

Dr. Kriza Ákos lapunk érdeklődésére elmondta: ezzel egyelőre még nem foglalkoztak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában