Helyi közélet

2012.08.16. 16:43

Két településen tiltakoznak

Golop, Tállya - A testületek döntöttek, máshoz akarnak tartozni, a lakók egy része ezt ellenzi.

Golop, Tállya - A testületek döntöttek, máshoz akarnak tartozni, a lakók egy része ezt ellenzi.A golopi és a tállyai képviselőtestület úgy döntött, 2013 januárjától nem a szerencsi, hanem a gönci járáshoz akarnak tartozni.

– Az döntött, hogy megígérték, Abaújszántón lesz kormányablak, így a golopiaknak ez közelebb lesz, mintha Szerencsre kellene járni – mondta Kiss Lajos, Golop polgármestere.

A megyei kormányhivatalnál érdeklődésünkre Póczos Nikolett sajtószóvivő megerősítette, Abaújszántón tényleg lesz kormányablak.

Osika Józsefet, Tállya polgármesterét is meg szerettük volna kérdezni, de a mobilját nem vette fel, a polgármesteri hivatalban pedig csak üzenetet tudtunk hagyni.

– Pedig engem is érdekelne, mit mond – mondja a tállyai Kalina Ferencné, aki az Európa mértani központját jelző emlékmű közelében lakik. – Több mint hetven évet megéltem, mindig Szerencshez tartoztunk. Ha volt dolgom, a 11-es busszal bementem Szerencsre, 13 órára már itthon is voltam. Göncre egy normális buszjárat sincs. Hallottam az aláírásgyűjtésről. Hozzák csak hozzám is, csupa nagybetűvel írom alá, hogy Szerencshez akarunk tartozni.

Koroknay Károly, a tállyai aláírásgyűjtők egyike szerint a település lakóinak nyolcvan százaléka aláírta a petíciót, hogy továbbra is Szerencshez akarnak tartozni. Az íveket hamarosan továbbítják az országgyűlési képviselőjüknek és akár a polgári engedetlenségig is elmennek, hogy érvényesítsék akaratukat.

A képviselő már megkapta

Koncz Ferenc, a szerencsi térség országgyűlési képviselője több szerepkörben is szembesült a golopi és a tállyai döntéssel, hiszen jelenleg a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás vezetői szerepét is betölti.

– A kistérségi társulás vezetőjeként csak annyit mondhatok, nem értem a golopi és a tállyai képviselőket – mondta Koncz Ferenc. – Az lehet, hogy lesz kormányablak Abaújszántón, de munkaügyi központ nem és egészségügyileg is lehet, hogy Gönchöz tartoznak majd, így a többség sokkal nehezebb helyzetbe kerül mint eddig volt. A golopiak 301 aláírásából álló petícióját már megkaptam, és mint képviselő, továbbítani is fogom.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában