Helyi közélet

2012.08.07. 12:36

Kérdések és válaszok a pótfelvételiről

Gyöngyös - A KRF által megállapított önköltség a megengedett központi kereteken belül a legalacsonyabb.

Gyöngyös - A KRF által megállapított önköltség a megengedett központi kereteken belül a legalacsonyabb.Sok továbbtanulni vágyó lát utolsó esélyt a pótfelvételi eljárásban. Nekik több szempontból is igazuk van: a felsőoktatási felvételi eljárás 2013. január 1-jétől megváltozik, tehát itt az utolsó esély arra, hogy azok, akik nem tudnak, vagy nem akarnak emelt szintű érettségit teljesíteni bizonyos felvételi tárgyakból, még bekerülhetnek valamely felsőoktatási intézménybe. Igazuk van a jelentkezőknek azért is, mert így biztosan nem veszítenek évet sem.

A Károly Róbert Főiskola (KRF) sokrétű információval, és egyénre szabott szakmai tanácsadással segíti a pótfelvételizőket. Az idén 50 esztendős iskola gazdag képzési kínálata mellett számos előnyt is tartogat azok számára, akik a KRF-et választják.

A legalacsonyabb költség

Miért pont a gyöngyösi intézmény? Mert a Károly Róbert Főiskolán széles a képzési paletta. A hallgató több szempontból is jobban jár, mintha fővárosi intézménybe jelentkezne, mert a Károly Róbert Főiskola által megállapított önköltség a megengedett központi kereteken belül a legalacsonyabb, továbbá az önköltséges képzésben nincs „Hallgatói szerződés”, viszont van havi részletfizetési lehetőség és tandíjkedvezményre fordítható ösztöndíj. Emellett igényelhető a fix 2 százalékos kamatozású diákhitel, és lehetőség van szakmai diákmunkára is. Az e-tananyagok nagyrésze ingyenesen elérhető.

Két jó döntés kell a boldoguláshoz! Azok, akik nem akarnak egy évet elveszíteni, akik minőségi oktatásban kívánnak részesülni, akik a jövőjüket a karrierjüket biztos alapokra kívánják helyezni, az egyik jó döntést akkor hozzák, amikor részt vesznek a pótfelvételi eljárásban. A másikat akkor, amikor a Károly Róbert Főiskolára jelentkeznek – olvasható az intézmény honlapján.

ÉM


Gyöngyös - A ponthúzás utáni pótfelvételi eljárásban augusztus 10-ig lehet beadni a jelentkezési lapot.

Miskolc - Az érettségi nem elég, szakmai tudás is kell: felső vagy középfokon.

Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - Péntekig lehet jelentkezni egyetemi, főiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok juthatnak be, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek. A pótfelvételin csak egy helyre lehet kérelmet beadni, a meghirdetett képzések pedig kizárólag önköltséges formában indulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában