Helyi közélet

2012.08.08. 18:14

Kajuha Szilvia egyik álma teljesült

Sátoraljaújhely - Alapítványi és önkormányzati segítség a beteg kislánynak.

Sátoraljaújhely - Alapítványi és önkormányzati segítség a beteg kislánynak.A sátoraljaújhelyi Kajuha Szilvia öt évvel ezelőtt szembesült azzal, hogy az ő gyerekkora teljesen más mederben folyik majd tovább, mint társai többségének. A sátoraljaújhelyi kislánynál akkor találtak egy nyirokcsomó-daganatot. Azóta Kajuha Szilvia számos műtéten, csontvelő-átültetésen, kemoterápián és sugárkezelésen van túl. Közösségbe nem mehet, otthon is csak steril szobában tartózkodhat.

Teljesült a vágy

A sátoraljaújhelyi Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány munkatársai Miskolcon találkoztak Szilviával.

– Az alapítványunkat olyan szülők hozták létre, akiknek a gyereke átesett daganatos betegségen – mondja Pásztor Marianna, a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány kuratóriumi tagja. – Naponta tapasztaljuk, milyen nehéz ilyen betegséggel együtt élni, és megpróbálunk lehetőségeink szerint segíteni ezeken a gyerekeken. Miután Szilvia még a táborunkba sem jöhetett el, ezért megkérdeztük tőle, mi az, amiben segíthetnénk. Egy laptop volt az álma, ami a tanulásban segítheti. Ezt adtuk most át neki, amihez az önkormányzat egy ingyenes mobil internetelérést is biztosított.

Aukció a Facebookon

Az átadáson jelent volt Budai Tímea sátoraljaújhelyi festő is.

– A Facebookon olvastam a felhívást, hogy segítséget vár az alapítvány Szilvia álmának teljesítéséhez – mondja Budai Tímea. Az egyik sátoraljaújhelyi festményemet aukcióra bocsátottam a Facebookon és az abból származó pénzt felajánlottam az alapítványnak. Miután a képet a vásárló még nem vette át, meg tudtam mutatni Szilviának is.

Az álom valóra válik

Kajuha Szilvia, bár készült a laptop átvételére, arra nem számított, hogy a szobájába az adományozókon kívül tévések és rádiósok is érkeztek, ezért érthetően nagyon megilletődött volt és zavarában csak szűkszavúan válaszolgatott a kérdésekre.

Elmondta, az alapítvány tagjai még Húsvétkor kérdezték meg, mi az, amivel segíthetnének rajta, és akkor kérte a laptopot. Leginkább a tanulásra szeretné majd használni az ajándékát, hiszen miután nem járhat iskolába, ezért magántanulóként kell folytatnia tanulmányait.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában