Helyi közélet

2012.08.05. 17:02

Jobbik: mit titkol az Egészségügyi Államtitkárság?

Miskolc - A párt aláírást gyűjt a kazincbarcikai kórház megmentéséért.

Miskolc - A párt aláírást gyűjt a kazincbarcikai kórház megmentéséért.

"Az előzetes egyeztetések ellenére az Egészségügyi Államtitkárság nem volt hajlandó érdemben tárgyalni a kórházuk ügyében Budapestre utazó kazincbarcikai civilekkel. Az államtitkárság akkor zárkózott el a tárgyalástól, amikor kiderült, a civilek a sajtó nyilvánossága előtt kértek volna magyarázatot a Kazincbarcikai Kórház leépítésére. Vajon mit titkol az egészségügyi államtitkárság? - tette fel a kérdést vasárnapi sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a napokban Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az Észak-Magyarországnak adott interjújában még arról beszélt, hogy Kazincbarcikán megmarad az aktív betegellátás, a belgyógyászat, a szülészet, és a sebészet, a fül-orr-gégészet valamint a szemészet. Jakab Péter szerint az államtitkárság Szócska szavai után egyszerűen nem merte felvállalni a sajtó nyilvános tárgyalást azokkal a civilekkel, akik a kazincbarcikai egészségügy állapotával nem az újságból, hanem tapasztalataik útján szembesülnek. Jakab Péter azt is elmondta: augusztus végégig folytatják azt az aláírásgyűjtést, amit a kazincbarcikai kórház megmentése érdekében indítottak el.

ÉM  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában