Helyi közélet

2012.08.14. 13:24

Gyerekekre támadtak – Előzetesben a miskolci rablók

Miskolc - Az elmúlt napokban két 20 éves férfi gyerek- és fiatalkorú sértetteket rabolt ki Miskolcon. A sorozatot a rendőrök szakították meg.

Miskolc - Az elmúlt napokban két 20 éves férfi gyerek- és fiatalkorú sértetteket rabolt ki Miskolcon. A sorozatot a rendőrök szakították meg.Az elmúlt időszakban fiatal fiúkat raboltak ki az akkor még ismeretlen elkövetők. A gyanúsítottak közre fogták a sértetteket, majd fenyegetéssel és erőszakkal elvették a náluk lévő értékeket, például mobiltelefont vagy készpénzt.

Volt olyan nap, amikor délelőtt és délután is akcióba léptek, az elkövetők összesen három gyermekkorú fiút támadtak le, akik félelmükben átadták a náluk lévő telefonjaikat, illetve csekély mennyiségű készpénzüket. Két nap múlva a délelőtti órákban Miskolcon a Búza téri aluljáróban tartóztatott fel a két elkövető egy fiatalkorú fiút, akitől a már begyakorolt módon akarták elvenni az értékeit. A megtámadott azonban talpraesett módon kibújt a szorításból és a közeli irodában talált menedéket, illetve kért segítséget.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a kapott információk alapján a helyszín közelében elfogták a támadókat. A rendőrségre előállított gyanúsítottak elismerték mind a három bűncselekmény elkövetését. A bűnügyi őrizetbe vett elkövetőkkel szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit a bíróság elrendelt.

Az ügy érdekessége, hogy az egyik, ezidáig már két alkalommal büntetett gyanúsított előállításakor más adataival azonosította magát, így közokirat hamisítás bűntette miatt is eljárás indult vele szemben.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában