Helyi közélet

2012.08.05. 19:07

Demjén-nagykoncert Hernádszentandráson

Hernádszentandrás - Fergeteges hangulatú koncertet adott több mint ezer ember előtt adott Demjén Ferenc és zenekara a IV. Hernád Fesztivál keretében szombaton este Hernádszentandráson.

Hernádszentandrás - Fergeteges hangulatú koncertet adott több mint ezer ember előtt adott Demjén Ferenc és zenekara a IV. Hernád Fesztivál keretében szombaton este Hernádszentandráson. Visszakanyarodva e jeles nap elejére, a verőfényes napsütéses délelőttön 6 csapat részvételével kezdődtek el a VIII. Szentandrás Kupa – kispályás labdarúgótorna küzdelmei a sportpályán, majd a Hernád-völgyi Tanoda udvarán fellobbantak a lángok a III. Szentandrás Íze Főzőversenybe nevezett csapatok bográcsai alatt. Készült gulyásleves, babgulyás, vadpörkölt, szilvás gombóc, agyagban sült csülök, csülökpörkölt, és két üstben illatozott a hamisítatlan töltött káposzta.

Jó főzéshez szólt a jó muzsika a Tip-Top Dixie formáció előadásában. Az idelátogatók megcsodálhatták a BioSzentandrás szemet gyönyörködtető standját, ahol a friss zöldségek mellett a levendulából készült termékek is színesítették a kínálatot. A Bestillo Pálinkaház különféle prémium kategóriás pálinkákkal, hideg fröccsel és házi szörppel várta a vendégeket, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mesteremberei mézeskalács-díszítést, gyöngyfűzést, valamint csuhékészítést kínáltak a népi játszóházba betérő kicsiknek és nagyoknak. Mindeközben pedig az aszalói Gömöri Lovas Major két lóval biztosította a lovaglás és a sétakocsikázás lehetőségét. Délután újra régi önmagát idézve csapott a húrok közé az örökifjú 100 Folk Celsius együttes, és adott közel egyórás koncertet. Ezután lépett színpadra a világhírű „magyar Beatles”, a The BlackBirds zenekar, amely az 50 esztendővel ezelőtt alakult liverpool-i legendás együttes dalait és hangulatát hozta el a közönségnek.

Időközben a sűrűsödő felhők, és a térséget elérő viharokról érkező hírek szegezték az égre a tekinteteket egyre többször. Az addigra több mint ezer főre duzzadó tömeg szórakozását viszont semmi sem árnyékolta be, ugyanis este kilenctől immár csillagos ég alatt csendültek fel Demjén Ferenc nagykoncertjén a közkedvelt dallamok, és a kétórás zenei csemege valóban az est felejthetetlen fénypontjává vált.

Hernádszentandrás a következő esztendőkben is folytatja a megkezdett utat, és a számos egyéb területen végzett munka mellett, az igényes fesztiválok színhelyeként is szeretne az országos vérkeringés részévé válni…

BGy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában