Helyi közélet

2012.08.17. 14:10

Börtön-kerámiát, festményt vegyenek!

Sátoraljaújhely - Értékesítik a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön fogvatartottjai által készített kerámiákat és festményeket, az ebből és egyéb felajánlások során befolyó összeget pedig civil kapcsolatai segítségével „társadalom számára hasznos célra” használja fel az intézet – tájékoztatta portálunkat a büntetés-végrehajtási intézmény parancsnoka, Rózsahegyi Tamás alezredes.

Sátoraljaújhely - Értékesítik a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön fogvatartottjai által készített kerámiákat és festményeket, az ebből és egyéb felajánlások során befolyó összeget pedig civil kapcsolatai segítségével „társadalom számára hasznos célra” használja fel az intézet – tájékoztatta portálunkat a büntetés-végrehajtási intézmény parancsnoka, Rózsahegyi Tamás alezredes.Úgy tudjuk, az összeget a Hősök Temetőjének rendben tartására fordítják majd. A szabadságvesztés büntetésüket töltők a Társadalmi megújulás Operatív Program keretében szereztek keramikus szakmát, s az ő munkáikat – a fegyház fogvatartotti jóvátételi programjának részeként – augusztus huszadikán lehet majd megvásárolni. A Hősök Temetőjét a börtön lakói tartják rendben, többüknek szintén a TÁMOP keretében sikerült sírkőkészítő és helyreállító szakképzettséget szereznie, amit itt kamatoztathat, de a parkgondozási munkákat is a fogva tartottak végzik el a temetőben szeptemberben.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában