Helyi közélet

2012.08.29. 17:26

Bejelentkezett Szegedi Márton posztjára az MSZP

Miskolc - Szeretné magának Szegedi Márton pénzügyi bizottsági elnöki posztját az MSZP – az igényt Földesi Norbert, az MSZP miskolci közgyűlési frakciójának vezetője dr. Kriza Ákos polgármesternek írt levelében jelentette be. A levelet a sajtónak is elküldték a szocialisták.

Miskolc - Szeretné magának Szegedi Márton pénzügyi bizottsági elnöki posztját az MSZP – az igényt Földesi Norbert, az MSZP miskolci közgyűlési frakciójának vezetője dr. Kriza Ákos polgármesternek írt levelében jelentette be. A levelet a sajtónak is elküldték a szocialisták.Mostani fellépésükre az sarkallta őket, hogy Szegedi Mártont kizárták a Jobbik közgyűlési képviselőcsoportjából saját korábbi párttársai. Miután a Jobbik frakciója háromtagú volt, ezzel elvileg megszűnt maga a képviselőcsoport is. A frakcióalapításhoz ugyanis három képviselő kell, az érvényben lévő szervezeti és működési szabályok szerint. Miután Szegedi Márton se nem Jobbik párttag, se nem jobbikos képviselő, kérdéses, megtarthatja-e a pénzügyi bizottsági elnöki posztját, amelyet a Jobbik politikusaként kapott, a tisztségek elosztásakor. Szegedi Márton portálunknak erről sem kívánt nyilatkozni, dr. Kriza Ákos polgármester az Észak-Magyarország szerdai megkeresésére annyit mondott: ezzel még nem foglalkoztak.

Földesi Norbert ezt írja a levelében: „az MSZP frakciója ezúton ismét bejelenti: a közgyűlés legnagyobb ellenzéki frakciójaként igényt tart arra, hogy a pénzügyi bizottság elnöki tisztségét az MSZP-frakció egyik tagja töltse be. Ennek érdekében felkérjük polgármester urat, hogy intézkedjen a közjogi döntés előkészítése és közgyűlési előterjesztése érdekében”. A szocialista frakcióvezető hibának tartja, hogy a posztok elosztásakor nem az MSZP kapta ezt a hagyományosan a legnagyobb ellenzéki frakcióknak fenntartott elnöki helyet. Szándékosságot említ ennek okaként: szerinte a polgármester szerette volna megakadályozni, hogy az ellenzék legnagyobb ereje, az MSZP frakció ezen a fórumon is ellenőrizze a városvezető munkáját. „Szándéka szerencsére részben kudarcba fulladt, mert 75 ügyben így is nyomozás indult az önkormányzat és a Miskolc Holding tevékenységével kapcsolatban megtett feljelentéseink alapján” – írja a többi között Földesi Norbert az ellenzéki MSZP politikusa a dr. Kriza Ákos polgármesternek címzett levelében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában