Helyi közélet

2012.08.16. 18:57

Az MSZP szerint lehetett volna strandra pályázni

Miskolc - A szocialisták szerint Miskolc pályázhatott volna strandfejlesztésre is.

Miskolc - A szocialisták szerint Miskolc pályázhatott volna strandfejlesztésre is.Nem kellenek ide tervek, a városnak csupán elő kellene vennie azt a tanulmányt, amelyet az Eurospa-val készítetett tavaly - mondta csütörtöki sajtótájékoztatján Bartha György, az MSZP frakcióvezető-helyettese és dr. Tompa Sándor, a frakció tagja. Szerintük ugyanis az a fejlesztési koncepció a vízre alapoz, azaz strandot, fürdőt javasol a városrészbe.

Azt is elmondták: a városvezetés többször hangsúlyozta, hogy a pályázatban nem lehetett megjelölni fürdőfejlesztést, ezért azt saját, 1 milliárdos beruházásként képzelték el. A szocialisták szerint azonban volt fürdőfejlesztésre vonatkozó pályázat, igaz, annak támogatottsága 50 százalékos. "Ha mellé tette volna a város a korábban felajánlott 1 milliárdot, akkor 2 milliárdból komoly első lépcsős fejlesztés valósulhatott volna meg. Az Eurospa tanulmánya is kétlépcsős fejlesztést javasol" - hangsúlyozta Tompa Sándor.

Bartha György a mostani, meg nem nyert pályázattal kapcsolatban elmondta: ebből is látszik, hogy a város fideszes vezetőinek, országgyűlési képviselőinek gyenge a lobbiereje.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában