Helyi közélet

2012.07.19. 17:06

Vizsoly nem tudta, hogy tartozik

Vizsoly - Mindössze 711 ezer forint miatt kell Vizsolynak bűnhődnie. Csődeljárás indult ellene.

Vizsoly - Mindössze 711 ezer forint miatt kell Vizsolynak bűnhődnie. Csődeljárás indult ellene.Jogtalannak és felháborítónak tartja Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere, hogy az általa vezetett település adósságrendezési eljárás alá került. Mint arról szerdán is beszámolt portálunknak, mindez az egyik vállalkozó bosszúja lehet, akivel felbontotta a szerződést, és ezért adósságrendezési eljárást kezdeményezett a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon még tavaly novemberben. Most mindössze 711 ezer forint miatt kell Vizsolynak bűnhődnie, de ezzel az összeggel is csak a vállalkozó szerint tartozik az önkormányzat, és bírósági határozat sem érkezett arról, hogy fizessen a település.

Bihi Miklós legfőképp azt nem érti, hogy a Debreceni Ítélőtábla miért nem értesítette arról, hogy a vállalkozónak még van követelése (előzetesen 1,6 millió forintot már kifizetett neki a vizsolyi önkormányzat), mert ha nem is tartja jogosnak, de rendezte volna a követelést annak érdekében, hogy ne induljon csődeljárás a település ellen.

Nem értesítették

A polgármestert az is felháborítja, hogy a Cégközlönyből kellett megtudnia az eljárás elrendelését, hivatalos levelet ugyanis erről sem kapott. A ki nem postázott határozatért személyesen ment be csütörtökön a Cégbíróságra.

Az adósságrendezési eljárás óriási hátrány a településnek, mondta a polgármester, hiszen az akár 240 napig is eltarthat.

Azonban még keresi a fellebbezés jogi lehetőségét. Mint minden önkormányzatnak, a vizsolyinak is vannak tartozásai, de a polgármester minden hitelezővel meg tudott egyezni.


Vizsoly - Vizsoly polgármestere nem kapott határozatot az adósságrendezési eljárás indításáról. 

Vizsoly - Nem érti a vizsolyi polgármester, Bihi Miklós, hogyan kerülhetett a Cégközlönybe az a határozat, mi szerint a település ellen adósságrendezési eljárás indult.

Vizsoly - Adósságrendezési eljárás indított Vizsoly önkormányzata ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság – jelent meg kedden a Cégközlönyben a határozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában