Helyi közélet

2012.07.17. 16:09

Tiszavalki falunap hallal, mulatsággal

Tiszavalk - Nagy sikert aratott Tiszavalkon a XXII. Gyékényes Falunap.

Tiszavalk - Nagy sikert aratott Tiszavalkon a XXII. Gyékényes Falunap.A község lakói számára minden esztendőben az egyik leginkább várt esemény a Gyékényes Falunap. Ez idén sem volt másként, hiszen már hetekkel a nagy esemény előtt is ez volt az egyik legfőbb téma a falu utcáin. Az emberek mosolyogva idézgették a tavalyi falunapok vidám eseményeit, és legalább ilyen lelkesen találgatták, vajon idén milyen programmal lepi meg őket község vezetése, élükön Domonkos Józsefné polgármester asszonnyal. 

Akik remek szórakozásra számítottak, azoknak idén sem kellett csalódniuk, hiszen a színvonalas programok között megtalálhatta a magának valót a falu apraja-nagyja. A falunapra érkező vendégeket a helyi polgárőr egyesület tagjai irányították,és látták el információkkal.

Hajnali horgászverseny

A mulatság már kora reggel kezdetét vette. Reggel 6 órakor horgászversennyel kezdődött a falunap, az „Ezüstkárász Horgászegyesület” rendezésében. Meglepően sok halat fogtak ki a versenyzők az első helyezett több mint 200 halat fogott, mely az évek óta tartó módszeres telepítésnek, és gazdálkodásnak köszönhető.

Közben a Szihalmi Rézfúvósokat szállították körbe a faluban, akik vidám, ropogós zenével, dallamokkal ébresztették a helybelieket, ám aznap senki sem morgolódott a korai időpont miatt. Az emberek az utcán álldogálva várták a zenekart, sokan együtt dúdolták a népszerű nótákat, néhányan még táncra is perdültek.

Ezután a falunap hivatalos programja is kezdetét vette, a község polgármestere, Domonkos Józsefné nyitotta meg a jeles napot. Az ekkor már szép számmal gyülekező helybéliek figyelmesen hallgatták első emberük megnyitó beszédét. Ezután Tállai András a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium államtitkára lépett a mikrofonhoz. Szeretettel köszöntötte a megjelenteket, köztük több település megjelent polgármesterét, akik jelenlétükkel ugyancsak megtisztelték a falunapot, és mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Ezután hagyományőrző csoportok fellépése következett: Borsodivánkai Hagyományőrzők, Szentistváni Őszirózsák, Tiszavalki Nyugdíjas Klub, melyek nagy közönségsikert arattak.

Falunapi Vándorkupa

Ez idő alatt már javában folyt a főzőverseny, és nyolc csapat részvételével a „Falunapi Vándorkupa” labdarúgó mérkőzések. Mire az emberpróbáló mérkőzések véget értek, már az asztalokon gőzölögtek a finomabbnál finomabb étkek, amelyekkel nemcsak a megfáradt sportolók, hanem az egész falu is elverhette éhét. A nap folyamán a kultúrház kistermében a Tavirózsa Egyesület rendezésében gyékényes kiállítás fogadta az érdeklődőket, az előtérben pedig ingyenes egészségügyi felmérést végeztek a Mezőcsáti Kistérség aktivistái, és játszóház a gyerekeknek.

A délutáni program kezdeteként eredményhirdetésekre, és értékes díjak átadására került sor: Többek között a főzőverseny győztese, kakas és nyuszi súlyverseny, a legvirágosabb ház és legtisztább porta, házi sütemény és baracklekvár verseny Vészi László szponzorálásával, valamint a labdarúgók eredményhirdetései. 

 

Utcasbál hajnalig

Akit azonban sem a sport, sem a fenséges lakoma nem hozott lázba, az választhatott kulturális programot is. Ismét találkozhattak Zsuzsi, és Orsi, Szandra és Attila, színvonalas műsorával, valamint a motorosok bemutatójával. ott volt a Tiszafüredi Mazsorett Csoport, volt Szuperdáridó, magyar nótával, operett, és mulatós slágerekkel. Somogyi András humorista és Soltész Rezső előadásai ugyancsak emlékezetes perceket adott a közönségnek. A nap zárásaként kezdődött a hajnalig tartó utcabál a Horizont együttes közreműködésével, amit egy rövid időre szakított csak félbe az ugyancsak nagy sikert arató tűzijáték. ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában