Helyi közélet

2012.07.14. 17:54

Repülős találkozó Farkas Bertalannal

Miskolc - Régen elfelejtett hagyományt elevenített föl a Borsod Megyei Repülő Klub azzal, hogy a hétvégén repülős találkozót szervezett. Ablonczy Attila, a klub elnöke úgy fogalmazott, tulajdonképpen 34 éve nem volt hasonló Miskolcon.

Miskolc - Régen elfelejtett hagyományt elevenített föl a Borsod Megyei Repülő Klub azzal, hogy a hétvégén repülős találkozót szervezett. Ablonczy Attila, a klub elnöke úgy fogalmazott, tulajdonképpen 34 éve nem volt hasonló Miskolcon.A héten zajlott az V. Avas Kupa vitorlázórepülős területi bajnokság is, melyre 27 versenyző nevezett az ország minden részéből. Különböző kategóriákban indultak, és egy meghatározott feladatot kellett megrepülniük. Híres vendége is volt a hétvégi repülős találkozónak, Farkas Bertalan magyar űrhajós, akit a repülőklub veterán tagozata hívott meg. Az űrhajós nem csak a verseny izgalmait követhette figyelemmel, hanem a veteránokkal szombat délután a repülőtér elhunyt pilótáinak emlékművét koszorúzta meg, majd megtekintette a Sajókápolnán létrehozott repülős múzeumot. Végül a reptéri társalgóban tartott élménybeszámolót izgalmakkal teli repülős múltjáról. Vasárnap a verseny díjkiosztó ünnepségét rendezik, melyen szintén részt vesz Farkas Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában