Helyi közélet

2012.07.27. 14:19

Csődbűntett gyanújával kutakodtak Miskolcon

Miskolc - Egy miskolci üzletben nagy értékű igazolatlan eredetű árukészletet találtak.

Miskolc - Egy miskolci üzletben nagy értékű igazolatlan eredetű árukészletet találtak.A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai jelezték az adóigazgatóságnak, hogy egy miskolci székhelyű, kereskedelemmel foglalkozó felszámolás alatt álló gazdasági társaság megalapozottan gyanúsítható csődbűncselekmény elkövetésével. Feltételezésük szerint a társaság vagyonát egy vele azonos székhelyre bejegyzett, ugyanazon magánszemély érdekeltségi körébe tartozó cég részére kívánta átjátszani.

A tényállás tisztázása érdekében leltározták a helyszínen található árut, melynek származását az adózó csak részben tudta bizományosi szerződésekkel alátámasztani. A nagykereskedelmi készletről nem állt rendelkezésre beszerzési bizonylat, így a revizorok megvizsgálták a vállalkozás könyvelőjénél és a cég képviselőjénél lévő dokumentumokat. A tételes leltárkiértékelés során az adóellenőrök több mint hét és fél millió forint értékű igazolatlan eredetű árut találtak, amit a bűnügyi igazgatóságának munkatársai lefoglaltak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában