Helyi közélet

2012.07.26. 12:00

"50 ifjú tehetség" XLII. - Kicsit rózsaszín is, kicsit habókos is

Miskolc - Holló Mária, 25 éves, a Furmann Dávid-díj, az Év Újságírója díj büszke tulajdonosa.

Miskolc - Holló Mária, 25 éves, a Furmann Dávid-díj, az Év Újságírója díj büszke tulajdonosa.

Az elmúlt hét évben, amíg a Miskolci Egyetem hallgatója volt, és ezzel együtt a MERT újság munkatársa, ennyi díjat, elismerést kapott Holló Mária. Amikor a Furmann Dávid-díjat átvette, szerényen csak annyit mondott: „Még mindig nem hiszem el, hogy megkaptam ezt az elismerést, annak ellenére, hogy nem ez az első díjam. Furcsa érzés, de persze jólesik, annak ellenére, hogy nem értem, miért én kaptam…” A kuratórium tagjai persze értették, és meg is indokolták: az eddigi munkái alapján ítélték neki a díjat, amelyből kitűnik egyedi hangvétele, és az, hogy nem fél a szavakhoz nyúlni. „...talán azért tudom mindezt nehezen elhinni, mert túlságosan kicsi az önbecsülésem” – mondta Holló Mária. De annak nagyon örült, hogy édesanyja büszke volt rá, ez számára mindig megerősítés, hogy jó úton halad – fogalmaz.

Hogy került az egyetemi újsághoz? „Találtam egy hirdetést, hogy újságírót keresnek, és beküldtem egy cikket, amely három egyetem vonatkozásában az esélyegyenlőséget, a mozgáskorlátozottak helyzetét latolgatta. Én ugyanis gyógypedagógus szerettem volna lenni. De nem vettek fel a gyógypedagógiára, de a Miskolci Egyetem filozófia-magyar szakára igen. Ezt éppen hetedik éve végzem, mert közben jött a jog, és ez lett a nagyobb szerelem. Olyannyira, hogy a napokban fogok államvizsgázni” – meséli.

Azt is megtudjuk: a jog iránti szerelem szerelemből született. „Megismertem ugyanis a szerelmemet, aki jogász, és ez arra ösztökélt, hogy jelentkezzem én is a jogra. Nem volt semmi kényszer, bizonyítani akartam magamnak, neki és édesanyámnak. Ő azóta is sokat segít nekem… Így belegondolva furcsa, hogy az életemben eddig minden sikeremet a szerelemnek köszönhettem. A bizonyítási vágyat hozzák elő belőlem. Jó dolgokba sodor bele a szerelem” – mondja.

Amikor e sorok megjelennek, Mária valószínű túl van az államvizsgán, és talán egy állásinterjún is. De addig, amíg a vizsga nincs meg – babonából –, nem keresett munkahelyet. Annyit már tud, hogy az ügyészségen szeretne elhelyezkedni. „Persze az írásról nem szeretnék lemondani. Ez a »perverzitásom« középiskolás korom óta megvan. Ha nem is újságíróként dolgoznék, de szívesen írnék blogot. Olyat, amilyen én vagyok: kicsit rózsaszín, kicsit habókos” – mondja. „De az álmom most az, hogy ügyész legyek. Talán azért, mert úgy érzem, itt még meg tudom mutatni a kreativitásom és a beszédkészségem is használhatom” – tudjuk meg.


50 arc 

 Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén – Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában