Helyi közélet

2012.06.08. 11:30

Sértetteket keres a Rendőrség

Ózd - Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság két fiatalkorú ózdi férfi ellen, akik az elmúlt hónapban a város különböző pontjain idős hölgyek füléből igyekeztek a fülbevalót kiszakítani.

Ózd - Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság két fiatalkorú ózdi férfi ellen, akik az elmúlt hónapban a város különböző pontjain idős hölgyek füléből igyekeztek a fülbevalót kiszakítani. Az akkor még két ismeretlen tettes egyike 2012. május 26. napján kora délután a Bolyki főút előtti útszakaszon hátulról megütött egy gyalogosan közlekedő idős hölgyet, majd a fülében lévő aranykarika fülbevalót kitépte és a helyszínről elszaladt. A sértett a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Előző nap a délutáni órákban egy fiatalember a Szent István út egyik lépcsőház bejárati ajtaja előtt várakozó szintén idős hölgy fülében lévő arany fülbevalót próbálta meg hátulról kitépni, mely cselekmény a fülbevaló masszívsága miatt nem sikerült. A sértett a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben végzett nyomozás során megállapítást nyert, hogy ezen cselekmények elkövetésével két fiatalkorú ózdi lakos gyanúsítható, akik a kihallgatásuk során a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését elismerték. Kihallgatásukkor elmondták, hogy a fent leírtakhoz hasonló módon még 3 rablást kíséreltek meg elkövetni. Ezen jogsértések sértettjei ezidáig a hatóság előtt nem ismertek, feljelentést nem tettek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság kéri a lakosság segítségét a sértettek felderítéséhez, illetve kéri, hogy aki az alábbi történeti tényállások alapján magukra ismernek jelentkezzenek az Ózdi Rendőrkapitányság bármely elérhetőségén, akár személyesen, telefonon vagy e-mail útján is.

Május 26-án, szombaton dél körül az Ifjúsági parkban unokájával sétáló idős hölgynek az egyik elkövető a füléhez kapott melyből megpróbálta a fülbevalót kiszakítani, de az nem járt sikerrel. Az idős hölgy rá is kiáltott, hogy: *- Mit csinálsz, hívom a rendőrséget!* Erre az elkövető elfutott a helyszínről. 

Május 21-23. körüli nap délutánján a Szent István út végén lévő panelházas övezet területén az egyik elkövető egy ismeretlen idős korú hölgy után szaladt - aki a közeli boltból tartott hazafelé - és hátulról megpróbálta kiszakítani füléből a fülbevalót de nem járt sikerrel.

Szintén ezen napok valamelyikének délutánján az egyik hypermarket, illetve a Hangony-patak melletti füves területen az egyik elkövető a Március 15. út felé vezető útszakaszon egy időskorú hölgyhöz szaladt, akinek a füléhez kapott, de az ékszert megszereznie nem sikerült.

Bejelentés tehető az Ózdi Rendőrkapitányság elérhetőségein: Ózd, Jászi Oszkár u. 2. (a személyes bejelentések fogadására éjjel-nappal, illetve a levélpostai küldemények fogadására)

Ügyelet telefonos elérhetőségei:

06-48/570-070/52-58-as mellék

06/80-205-197 (a kapitányság ingyenesen, a nap bármely szakában hívható zöld száma, mely elérhető a három mobil-körzetből (20-as, 30-as, 70-es), illetve a 48-as körzetből is)

107, 112 (ingyenesen hívható segélyhívó számok bármely hívókörzetből, folyamatosan, éjjel-nappal elérhetőek)

Bejelentéseiket, információikat azonban nem csak személyesen, illetve hagyományos postai levélben és telefonon keresztül közölhetik, hanem az interneten keresztül is, az: [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában