Helyi közélet

2012.06.20. 10:21

Nézőpont: Ajánlkozunk

<em>Elpuskáztuk vagy elpolitizáltuk? A lényegen már nem változtat: hosszas, fáradtságos munka után elvesztettük Európa Kulturális Fővárosának címét, Pécs viszont megnyerte. Bár annak idején nekünk állt a zászló, mégsem Miskolc szervezhette két évvel ezelőtt a nagyszabású programokat</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Elpuskáztuk vagy elpolitizáltuk? A lényegen már nem változtat: hosszas, fáradtságos munka után elvesztettük Európa Kulturális Fővárosának címét, Pécs viszont megnyerte. Bár annak idején nekünk állt a zászló, mégsem Miskolc szervezhette két évvel ezelőtt a nagyszabású programokat. Szántó Rita jegyzete.

S most, hogy a szomszédos Kassa lett e büszke cím várományosa, kezdhetjük leporolni a hajdani pályázatunkat. Ha északi szomszédaink is úgy gondolják, egy közös projekttel akár egy nagy, határokon átívelő uniós régió kultúráját kínálhatjuk a világnak.

Miközben a fizikai határok és ezzel együtt a határőrbódék eltűntek, gondolatban újabb falak emelkedtek közénk. Itt az ideje, hogy egy közös fellépéssel, egy kölcsönösen hasznos euró régiós programmal egymásra találjunk. Miskolc és Kassa neve évszázadokon egybeforrt. Bár a történelem során sűrűn megesett, hogy útjaink elváltak, most egy páros bemutatkozással új fejezet nyílhat a kapcsolatokban.

A földrajzi távolság elenyésző. A felajánlkozás és a felkérés között húzódik hatalmas szakadék. Ezt kell majd diplomáciával, diplomatikusan áthidalnunk. Mielőbb...


Kassa - A kultúra köti össze jövőre Miskolcot és Kassát. Már körvonalazódik az együttműködés.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában