Helyi közélet

2012.06.20. 17:37

Nem lesz melegvíz, amíg a MIHŐ karbantart

Miskolc - A jövő héten kezdődik a MIHŐ Kft. nyári karbantartása, emiatt lesz, ahol nem lesz melegvíz.

Miskolc - A jövő héten kezdődik a MIHŐ Kft. nyári karbantartása, emiatt lesz, ahol nem lesz melegvíz.A MIHŐ Kft. a nyári üzemszünet ideje alatt végzi el a kazánok karbantartását, a hibás elzárószerelvények javítását, valamint kisebb távhővezetékek cseréjét is. A Tatár utcai fűtőműben a pótvíz-szivattyúk, keringtető szivattyúk karbantartása, tágulási tartályok javítása, a belvárosi területen pedig több kisebb javítás, távhővezeték csere, kompenzátorok és elzárószerelvények karbantartása is ebben az időszakban történik. Mondta lapunknak a hőszolgáltató igazgatója Nyíri László.

Azt is megtudtuk, hogy az Avason és a belvárosban június 26-án 0.00 órától – előreláthatólag – 2012. június 28-án 24.00 óráig a használati melegvíz szolgáltatása szünetel. Tehát a karbantartási munkálatokat a MIHŐ Kft. az Avas és Belváros városrészekben arra az időszakra teszi, amikor az MVM MIFŰ Kft. gázszolgáltatója is karbantartást végez, ezért a MVM MIFŰ Kft. a melegvíz előállítását amúgy is szüneteltetné – magyarázta az ügyvezető.

A Diósgyőri lakótelepen, a tervezett karbantartási munkálatok miatt, a melegvíz szolgáltatásból történő kiesés néhány órára korlátozódik, melynek időpontját a későbbiekben a lépcsőházi bejárati ajtókra kifüggesztett értesítőn előre jelzi a MIHŐ Kft. Bulgárföldön viszont, a nyári karbantartás miatt nem várható a használati melegvíz szolgáltatás szüneteltetése.

A melegből is hideg

Az ügyvezető arra is figyelmeztette a fogyasztókat: „Az épületen belüli fűtési rendszer, az üzemszünet ideje alatt is vízzel feltöltött állapotban van, ezért ebben az időszakban a belső rendszeren a lakók által munka (például radiátorcsere) nem végezhető. Fontos tudni, hogy a távhőszolgáltatási üzemszünet időtartama alatt a melegvíz csapokból is hidegvíz folyik, amit a melegvízmérő-óra érzékel és mér, mely indokolatlan többletköltséget okozhat. Ennek elkerülése érdekében célszerű a nagyleállás ideje alatt a melegvízmérő-óra előtt az elzáró szerelvényt lezárni.”

Nyíri László azt is elmondta:„Miskolc a jövőben a lehető legnagyobb mértékben szeretné bevonni a távhőellátásba a geotermális energiát, amely földgáz ellátás szüneteltetése esetén is biztosítani tudja nyáron a teljes körű szolgáltatást. A társaság bízik abban, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a későbbiekben – a nyári időszakban - csak akkor forduljon elő használati melegvíz szüneteltetés, ha nagyobb gerincvezeték javítás, -felújítás, vagy távvezetékcsere történik.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában