Helyi közélet

2012.06.14. 15:50

Nagyecsér pesti lakója

Mezőnagymihály - A Mezőnagymihályhoz tartozó tanyára, Nagyecsérre jelentkezett be az egyik budapesti vállalkozó, aki elérhetőségének egy a budapesti, hatodik kerületi címet is megadott.

Mezőnagymihály - A Mezőnagymihályhoz tartozó tanyára, Nagyecsérre jelentkezett be az egyik budapesti vállalkozó, aki elérhetőségének egy a budapesti, hatodik kerületi címet is megadott. A férfit a környéken lakók eleddig még soha nem látták, mindössze annyit tudnak róla, hogy állítása szerint korábban rokonai éltek a Borsodi Mezőségben, innen a kötődése. Az Ángyán-jelentés szerint az általa ténylegesen használt föld nagysága ismeretlen, a környéken élők szerint a magát 69 éves, nyugdíjas agrármérnöknek valló férfi 150 hektáros, kárpótlásként kapott földön gazdálkodik az ország más részein.

Az ismeretlen hátterű „gazdát” is a lehetséges strómanok közé sorolta Sárvári Attila, de ennek ellentmond, hogy különböző jogcímeken több tízmilliós támogatást vett fel az elmúlt években. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal nyilvántartása szerint 2008-ban semmit, 2009-ben mindössze 207 ezer forint területalapú támogatást kapott, 2010-ben már 4,8 millió, a tavalyi évben pedig 11,5 millió forintot vett fel, ám az idei esztendő első három hónapjában is megítéltek számára 13,5 millió forintot. Az adatok folyamatos birtokbővülésre vallanak. Emberünk most tovább gyarapította gazdaságát egy 65 hektáros, Mezőnagymihály határában lévő állami területtel.

A férfit a nagyecséri házában nem találtuk, budapesti otthonában pedig állítólag nem ő, hanem egyik közeli hozzátartozója él.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában