Helyi közélet

2012.06.13. 14:53

Múzeumok éjszakája: tizedszer

Miskolc - Miskolcon szimbiózisban az operafesztivál programjaival: több mint ötezer látogatóra számítanak.

Miskolc - Miskolcon szimbiózisban az operafesztivál programjaival: több mint ötezer látogatóra számítanak.Eddig minden miskolci Múzeumok Éjszakáján részt vett Kiss Gábor alpolgármester, így saját tapasztalata alapján is állíthatja: egyre népszerűbb ez az esemény. Magánemberként is csak azt tanácsolja mindenkinek: családjukkal, barátaikkal ragadják meg az alkalmat, s látogassanak ki a minden eddiginél szélesebb kínálatban bővelkedő programra. Ráadásul ehhez idén jó idő is ígérkezik, tette hozzá a szerdai sajtótájékoztatón.

Némedi Varga Zoltán a szervezők nevében azt emelte ki, hogy 7. éve, hogy az Operafesztivál és a Múzeumok éjszakája egybeesik, s ennek köszönhetően sikerült megelőzni látogatottságban másokat. Ezt a szimbiózist példaértékűnek tartja más városok, illetve más kulturális események számára. Emlékeztetett arra: az ő ötlete volt annak idején a fröccsfesztivál, ami idén sem marad el.

Minden érzékszervünkre hat

Vass Nóra a Galéria és a Színészmúzeum „összművesített” rendezvényeit ajánlotta figyelembe, kiemelve a Rákóczi-udvar programjait, amelyekkel valamennyi érzékszervünkre hatni kívánnak.

Pusztai Tamás múzeumigazgató elmondta: idén „visszadják a meghívást”, s ezúttal a múzeum környékén ők látják vendégül a régiségvásárt, ezzel némileg megosztva a látogatók tömegét. A képtári programokon túl érdemes kilátogatni a tapolcai apátság régészeti feltárására: mindenki saját szemével győződhet meg róla, hogy a föld alatt bizony egy nagy templom van, mondta.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában