Helyi közélet

2012.06.27. 13:40

MSZP: politikai jelzés volt a kivonulás

Miskolc - Az MSZP heti sajtótájékoztatóin a legutóbbi közgyűlési ülés témáiról mond véleményt.

Miskolc - Az MSZP heti sajtótájékoztatóin a legutóbbi közgyűlési ülés témáiról mond véleményt.Mivel az MSZP frakció kivonult a múlt csütörtöki közgyűlési ülésről, így ott nem tudták elmondani véleményüket, ezzel indokolták, hogy e hét minden napján sajtótájékoztatót tartanak a legfontosabb témákról.

Szerdán a gyermekétkeztetés kapcsán dr. Simon Gábor beszélt. Azért ő, mert amikor pártja volt a városvezető, kezdeményezésére több iskolában is bevezették kísérleti jelleggel a menzareformot, amely során kevés műszaki befektetéssel lehetett – megfogalmazása szerint – csodákat produkálni. A reform azonban nem fejlődött tovább, az új városvezetés leszavazta. A mostani előterjesztés a konyhák minőségével nem törődik, fogalmazott, viszont tartalmazza, hogy öt főzőkonyhát be kell zárni. Az előterjesztés Simon Gábor szerint nélkülöz mindenféle szakmai elképzelést, és a legfontosabbat, a gyerekek érdekét nem veszi figyelembe.

Hazugságra épült

Földesi Norbert frakcióvezető a főutcai üzletek kapcsán (A MIK 2012-es ingatlangazdálkodási tervét tárgyalta a közgyűlés) elmondta, a városvezetés több fórumon bírálta az előző vezetés által indított Főutca Plaza Projektet, ám szerinte a kritika hazugságra épül.

Úgy látja, a projekt során kiszámítható feltételekkel lehetett a főutcán üzlethelyiséget bérelni, a sikertelenség a 2008-as gazdasági válság miatt következett be. Most viszont egyedi elbírálás útján lehet főutcai üzletekhez jutni, ami az MSZP szerint a korrupció melegágya lehet.

A sajtótájékoztató végén arról kérdeztük a képviselőket, hogy miért kellett kivonulniuk a múlt csütörtöki ülésről, hiszen így nem végezték el munkájukat, s nem szavaztak. Simon Gábor hangsúlyozta, komoly politikai jelzésnek szánták a lépést utalva a kozgyűlési munkában uralkodó káoszra.

ÉM-HM


Miskolc - Kulturális katasztrófa felé halad az ország, jelentette ki Fedor Vilmos (MSZP) önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Az MSZP szerint dr. Kriza Ákos hamarosan országgyűlési képviselő lesz.

Miskolc - Több mint harminc téma volt napirenden, nagyrészt a szocialista frakció távollétében.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában