Helyi közélet

2012.06.12. 08:26

Miskolci Operafesztivál: Tosca Miskolc belvárosában - zajos siker

Miskolc - Nagy érdeklődés mellett aratott zajos sikert a miskolci belvárosban az idei operafesztivál ingyenes előadása, Puccini Toscája.

Miskolc - Nagy érdeklődés mellett aratott zajos sikert a miskolci belvárosban az idei operafesztivál ingyenes előadása, Puccini Toscája. A népszerű opera első felvonását adták elő hétfőn az esti órákban, az új városháza épületét használva díszlet gyanánt. A látványt Zeke Edit tervezte, az előadást Vidnyánszky Attila rendezte. A Miskolci Nemzeti Színház zenekarát Kesselyák Gergely vezényelte.

Sokan jöttek el, hogy lássák a számos helyi közreműködővel készült produkciót – a színház kórusa mellett az előadás részese a Fráter Gimnázium Vegyeskara (karigazgató: Regős Zsolt), a Cardinal Mindszenty Kórus, a Cantus Agriensis (művészeti vezető: Gergely Péter Pál), a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézmény Kórusa, a Miskolci Bartók Kórus (karigazgató: Sándor Zoltán), az Egressy Béni – Erkel Ferenc Zeneiskola egyesített gyerekkórusai (Karvezetők: Murvainé Bodnár Ildikó, Mészáros Éva, Juhász Nyitó Éva), a Fazekas utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fazekas Gyermekkara (Karvezető: Balásné Molnár Ildikó).

Az opera második felvonását június 13-án, szerdán este 9-től a városháza sarkánál, a három felvonást egyben pedig aaz Avasi kilátónál, június 15-én, péntekes este 9-től láthatják az érdeklődők.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában