Helyi közélet

2012.06.27. 14:37

Már szervezik a jövő évi kocsonyafesztivált

Miskolc - Az idei volt a legsikeresebb Kocsonyafesztivál, annak ellenére, hogy most volt a legszűkösebb a költségvetés.

Miskolc - Az idei volt a legsikeresebb Kocsonyafesztivál, annak ellenére, hogy most volt a legszűkösebb a költségvetés.Többek között erről beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája. Azért most, négy hónappal a rendezvény után, mert a napokban lett meg a fesztiválon készített közvéleménykutatás eredménye. Ebből kiderül, hogy nem csupán a miskolci látogatók száma nőtt, de a más városokból érkező turistáké is.

Rózsa Edit a fesztivál értékei közt kiemelte: jó hírét viszi Miskolcnak, a miskolciak szeretik, magukénak érzik, gazdaságfejlesztő hatása egyre jelentősebb. "A turisztikai szolgáltatók számára bevételi lehetőség a téli szezonban, vendéglátósoknak - főleg a helyieknek -, belvárosi kereskedőknek pedig üzleti lehetőséget jelent" - sorolta.

Hangsúlyozta azt is, hogy az önkormányzat számára is bevételt jelent.

Megtudhattuk azt is, hogy az Iránytű, a Turizmus Trend szaklap által meghirdetett kommunikációs versenyen, eseménymarketing kategóriában a Kocsonyafesztivál harmadik helyezést ért el.

És arról is beszélt Rózsa Edit, hogy már szervezik a következő évi fesztivált. „Célunk az, hogy Miskolc is felkerüljön az Európa Kulturális Fővárosok térképére, ezért jövőre Kassa lesz a rendezvény díszvendége. Illetve az eddigi kulturális fővárosokat is szeretnénk meghívni a fesztiválra, köztük Liverpoolt, Athént, Tamperét” – ismertette.

De nemcsak külhonban, hanem Miskolcon is szervezik már a jövő évi rendezvényt: pénteken, délután 4-től 8-ig, a Forint nevű kávézóban konzultációra várják a miskolciakat, ahol elmondhatják véleményüket, ötleteiket a fesztiválról. Ilyet - a rendezvényig - havonta tartanak majd. Azért kezdték meg már most a fesztivál szervezését, hogy az új jogszabályoknak mindenben megfeleljenek, ami hossszabb időt vesz most már igénybe.

Rózsa Edit az Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság tagjait is vendégségbe hívta szerdán a fesztiválirodába. Velük is ismertette az idei rendezvény eredményeit, illetve azt a pletykát – fogalmazott – is cáfolta, hogy Debrecenbe vagy Szegedre költözne a fesztivál.

Azt azonban megerősítette, hogy a fesztiválnak tartozása van: „Vannak kifizetetlen számláink, vannak olyan alvállalkozók, akiknek nem tudtunk fizetni. Az Agrármarketing Centrum ugyanis 5 millióval támogatta a rendezvényt, de még nem fizette ki az összeget. Újabb és újabb adatokat kértek tőlünk, a pénz azonban továbbra sem érkezett meg.”

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában