Helyi közélet

2012.06.05. 15:58

Kiló speed az ózdi fagyasztóban

Ózd - Hárommilliós drogfogás Ózdon – a rendőrök az átadás pillanatában fogták el a futárt és a kereskedőt.

Ózd - Hárommilliós drogfogás Ózdon – a rendőrök az átadás pillanatában fogták el a futárt és a kereskedőt.Több mint egy kilogramm kábítószert találtak a nyomozók Ózdon egy fagyasztóládában, tájékoztatta az Észak-Magyarországot Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. A vasárnapi akció során a megyei főkapitányság felderítő osztályának nyomozói akkor ütöttek rajta a budapesti futáron és az ózdi kábítószer-kereskedőn, amikor megtörtént az átadás-átvétel. A házkutatás során a fagyasztóládában egy kilogramm kábítószernek minősülő fehér port – úgy tudjuk, speedet –, 30 extasy tablettát és más típusú bódító szereket, továbbá több mint egy millió forint készpénzt, valamint drogterjesztéséhez szükséges kiegészítőket – például digitális mérleget – foglalt le a rendőrség. A rajtaütés sikerét biztosították még az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói, illetve a Terror Elhárítási Központ munkatársai is, mivel feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottak fegyvert viselnek. A gyanú részben beigazolódott, előkerült egy LIDER44-es alsókaros légpuska és egy Glock replika is.

A lefoglalt drog pontos mennyiségét és hatóanyag-tartalmát a rendőrség szakértők bevonásával állapítja meg. Az akció különlegességei közé tartozik, hogy a lefoglalt fehér por megyénkben rekord mennyiségűnek számít, amelynek piaci értéke elérheti akár a hárommillió forintot is. A bűnügyi őrizetbe vett 35 éves ózdi dealer eleddig hét alkalommal volt büntetve lopás, fajtalankodás, önbíráskodás és testi sértés miatt, míg a 24 éves futár társa büntetlen előéletű. A két elkövetővel szemben a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában