Helyi közélet

2012.06.05. 10:14

Kerékpárút: a tervek szerint halad

Miskolc - A kerékpárút építési munkái a tervezett építési ütemezés szerint haladnak - jelentette ki az Észak-Magyarországnak Takács Katalin projekt felelős.

Miskolc - A kerékpárút építési munkái a tervezett építési ütemezés szerint haladnak - jelentette ki az Észak-Magyarországnak Takács Katalin projekt felelős.

- A Tiszai pályaudvar és Soltész Nagy Kálmán utcai csomópont között a teljes építési munka elkészült. A Soltész Nagy Kálmán utca, Dózsa György utca között az építési munkák és burkolatfestések teljes egészében készen vannak. Elkészült a Görgey úti átkötés a belváros felé a tapolcai kerékpárúthoz történő csatlakozással. Az északi tehermentesítő út Vologda úti szakaszán az új kerékpárút kivitelezése szintén megtörtént, csakúgy, mint az Andor utcai szakasz aszfaltozása.

Mint azt megtudtuk, az Újgyőri főtér környékén az aszfaltozási munkák befejezéséhez néhány nap szükséges. Ugyanakkor a további szakaszokon csak útburkolati jel festési munkák vannak hátra, mely kedvező időjárás esetén pár hét alatt elvégezhető.

- A város célja, hogy Miskolc város kerékpáros közössége a kerékpárutat mielőbb birtokba vehesse, megteremtve a korszerű, biztonságos, energiatakarékos közlekedés lehetőségét, mely a hivatásforgalmi kerékpározás és az egészséges életmód biztosítása terén is jelentős szerepet játszik - tette hozzá Takács Katalin.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában