Helyi közélet

2012.06.08. 16:43

Keddtől az ikermedencében is alámerülhetünk Bogácson

Bogács - A Bogácsi Thermálfürdővel kapcsolatos sok kedvezőtlen hír után végre jóról is beszámolhatunk.

Bogács - A Bogácsi Thermálfürdővel kapcsolatos sok kedvezőtlen hír után végre jóról is beszámolhatunk.Előreláthatólag keddtől, azaz június 12-től ismét használatba vehetik a fürdőzők az ikermedencét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tavalyi, nettó 191,5 millió forint összköltségű felújítás kivitelezője, a Zemplénkő Kft. - független szakértő által megállapítottan - technológiai hibákat vétett a kivitelezés során. Emiatt egyre több helyen vált fel a frissen rakott csempe, hovatovább használhatatlanná vált a létesítmény ezen része. A garanciális hibák kijavításához nem kezdett hozzá időben a Zemplénkő, az önkormányzat pedig nem tűrhette, hogy tovább szaporodjék a kiesés miatti veszteség. Ezért új kivitelezőket bízott meg a feladattal: a Pörtli Kft.-t, valamint a Te és Te Kft.-t.

Újraburkolás, 13 millióból

- Ők már mindenben betartották az eredeti tervben szereplő technológiai előírásokat az újraburkolásnál, s a korábban tervtől eltérő vastagságú csempék helyett is a tervben szereplőket alkalmazták. A kivitelezés a MAPEI cég szakembereinek felügyelete mellett történt - mondta el érdeklődésünkre Péter Zoltán, a település alpolgármestere.

Kérdéseinkre válaszul megtudtuk: a mintegy 13 millió forint újabb költséget egyelőre az önkormányzatnak kell „lenyelnie”, ami a Zemplénkővel kötött szerződésben szereplő mintegy 5 millió forintos banki garancia lehívásával csökkenthető. A további lépésekről, az eredeti kivitelezővel szembeni kötelezettségérvényesítés módjáról még nem született testületi döntés, miként arról sem, hogy a korábbi kivitelezésnél megbízott műszaki ellenőrrel szemben alkalmaznak-e felelősségre vonást. (Az ő nevét az alpolgármester nem kívánta nyilvánosságra hozni.)

Sátorbontás előtt...

Keddtől tehát ismét teljes üzemmódban várja a vendégeket a termálfürdő, ahol a többi medence környékén nemrég még fellelhető burkolati hibákat is kijavította már egy helyi vállalkozó. A fürdő honlapja sem téveszti már meg az onnan tájékozódókat, hiszen a nyitó oldalon ez áll: „Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az Ikermedence június közepétől ismét használható lesz. A Thermál(nagy) medence, Lóheremedence, Úszómedence és a Gyerekpancsoló addig is zavartalanul üzemel.”

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában