Helyi közélet

2012.06.07. 13:11

Jegyzet: Bányászbéka a tóban

<em>Aligha hiszem, hogy a zöldhasú Breki bármelyik fajtája megél a mélyben. Ezek az ugrabugra hüllők hozzánk hasonlóan inkább a szabad természetet kedvelik. Ám lehet, hogy a megyénkbeli Teresztenyén genetikai csoda történik. Ha mégsem, akkor is elmondhatjuk, ami mostanában ott történik, az a falu életében mindenben alulmúlja, ennek a bizonyosan nem létező békának a hátsó felét.</em> <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>

Aligha hiszem, hogy a zöldhasú Breki bármelyik fajtája megél a mélyben. Ezek az ugrabugra hüllők hozzánk hasonlóan inkább a szabad természetet kedvelik. Ám lehet, hogy a megyénkbeli Teresztenyén genetikai csoda történik. Ha mégsem, akkor is elmondhatjuk, ami mostanában ott történik, az a falu életében mindenben alulmúlja, ennek a bizonyosan nem létező békának a hátsó felét. Szántó Rita jegyzeteAki ismeri az előzményeket, tudja már korábban is felfedezték azt a kevéske szenet a környezetvédelmi területen. Akkor, amikor még szó sem volt a horgásztóról. Nálunk viszont, minden mérlegelés nélkül, a gazdasági szempontokat felülírja a környezetvédelem. Ha mégsem, akkor csak szeretnénk. Így az ominózus terület tulajdonosa most úgy gondolta, egy tájba illő horgásztóval megspékelve aknázza ki a szenet. Munkát és energiát adva a környéken élőknek.

A trükknek tetsző ötlet kecsegtető. Végsősoron, ha egyszer a természet védelmét szinkronba hozhatjuk a gazdasági érdekeinkkel, miért ne lépjük meg. Akár úgy is, hogy az ötletre irigykedőket és a kétkedőket meggyőzzük. Egy biztos, ne irigyeljük azt, aki lestemplizi ezeket az engedélyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában