Helyi közélet

2012.06.01. 15:55

IX. Országos Patika Nap - Keresse a plakátot!

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Magyar Gyógyszerészi Kamara idén már kilencedik alkalommal rendezi meg az Országos Patika Napot.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Magyar Gyógyszerészi Kamara idén már kilencedik alkalommal rendezi meg az Országos Patika Napot.

2012. június 6-án, szerdán az erre vállalkozó gyógyszertárak egyes kiemelt betegségkörökben bővebb szakmai tanácsadással és külön szolgáltatásokkal várják a betérő betegeket, látogatókat. (Sajnos nem minden patikának van módja és lehetősége csatlakozni az akcióhoz anyagi, személyi vagy tárgyi feltételek hiánya miatt.)

Az idei patika nap központi témája a metabolikus szindróma lesz, kiemelve a dohányzásról való leszokás fontosságát. A metabolikus szindróma tünetei a vércukorszint-emelkedésre való hajlam, a magas vérnyomás, az elhízás (főleg a hasra), a magas vérzsírszint és a magas koleszterinszint, amelyek már önmagukban is fokozzák a szívkoszorúér-betegség, a stroke és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét, együttesen azonban még jobban emelik a kockázatot és rövidítik az életet.

Ingyenes szűrés

A feladatra vállalkozó patikák az erről szóló plakát kifüggesztésével jelzik, hogy csatlakoznak az idei rendezvényhez felvilágosító, megelőző tevékenységgel, ingyenes vagy kedvezményes szűrővizsgálatokkal.

A IX. Országos Patika Nap Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ünnepélyes megnyitóját a miskolci Szent Rókus Gyógyszertában tartják (Csabai kapu 11/A), június 6-án, ahol 10 és 14 óra között ingyenes vércukor-, vérnyomás- és vérzsírmérést is végeznek.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában