Helyi közélet

2012.06.16. 09:09

Hatalmas érdeklődés mellett mutatták be a Toscát

Miskolc - Legyen az opera mindenkié - ezzel a mottóval ajánlotta a közönség figyelmébe Puccini Tosca című operáját a Miskolci Operafesztivál új vezetése, és pénteken éjszaka láthattuk, nagyon sokan éltek is az ajánlattal.

Miskolc - Legyen az opera mindenkié - ezzel a mottóval ajánlotta a közönség figyelmébe Puccini Tosca című operáját a Miskolci Operafesztivál új vezetése, és pénteken éjszaka láthattuk, nagyon sokan éltek is az ajánlattal.Teljesen megtelt az Avasi kilátó környéke a Vidnyánszky Attila rendezte, ingyenes előadásra. A miskolciak között ott láthattuk a héten leköszönt kulturális államtitkárt, Szőcs Gézát is.

A címszerepben Rálik Szilvia lépett fel, partnere volt Kiss B. Attila (Cavaradossi), Martin Bárta (Scarpia), Szvétek László (Angelotti), Hábetler András (Sekrestyés), Tóbiusz Titusz (Spoletta), Kolozsi Balázs (Sciarrone). Az előadás sok szereplőt mozgatott: a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és Kórusa mellett fellépett a Fráter Gimnázium Vegyeskara (karigazgató: Regős Zsolt), a Cardinal Mindszenty Kórus, a Cantus Agriensis (művészeti vezető: Gergely Péter Pál), a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézmény Kórusa, a Miskolci Bartók Kórus (karigazgató: Sándor Zoltán), az Egressy Béni – Erkel Ferenc Zeneiskola egyesített gyerekkórusai (karvezetők: Murvainé Bodnár Ildikó, Mészáros Éva, Juhász Nyitó Éva), a Fazekas utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fazekas Gyermekkara (karvezető: Balásné Molnár Ildikó). Vezényelt a fesztivál igazgatója: Kesselyák Gergely. A látvány Zeke Edit munkája volt, a világítást Kramcsák János, a mozgást Kozma Attila tervezte.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában