Helyi közélet

2012.06.02. 12:02

Civilek a polgári védelemben

Miskolc - A polgári védelmi szervezetekbe beosztott állampolgárok eskütételi ünnepségét rendezték meg szombaton Miskolcon, valamint a megye további 9 városában.

Miskolc - A polgári védelmi szervezetekbe beosztott állampolgárok eskütételi ünnepségét rendezték meg szombaton Miskolcon, valamint a megye további 9 városában.

A központi ünnepség helyszínén, a miskolci sportcsarnok előtti téren felsorakoztak és esküt tettek az állampolgárok, valamint a most megalakuló, megyei rendeltetésű Bükk Mentőcsoport tagjai. Ünnepi beszédet dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondott. A Bükk Mentőcsoport részére dr. Bakondi György főigazgató csapatzászlót adományozott.

Az ünnepségen elhangzott: Január 1-jén megalakult az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet, mely tulajdonképpen megújítja a katasztrófák elleni védekezés teljes rendszerét. A rendezvény üzenete az élet és vagyonbiztonság megőrzése, az emberek biztonságának és biztonságérzetének növelése, a természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezés hatékonyságának fokozása, valamint a katasztrófavédelmi rendszer hatékony működésének bemutatása.

Az eskütétel után a katasztrófavédelem, a rendvédelmi és társszervek technikai és gyakorlati bemutatókat tartanak.

Délután a résztvevők csatlakoznak az országos „TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért” akcióhoz, és igyekeznék minél tisztábbá varázsolni a színes programok helyszínét, a Népkertet. Az eskütétel további helyszínei: Sátoraljaújhely, Sárospatak, Kazincbarcika, Encs, Ózd, Edelény, Tiszaújváros, Mezőkövesd és Tiszalúc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában