Helyi közélet

2012.06.22. 16:43

A meteorológiai riasztás miatt Kazincbarcikán lesz a Ghymes koncert

Kazincbarcika - Eddig kegyeibe fogadta az időjárás az idei Borsodi Művészeti Fesztivált, de a mai egyik programhelyszínen kénytelen módosítani a szervező Egressy Béni Művelődési Központ.

Kazincbarcika - Eddig kegyeibe fogadta az időjárás az idei Borsodi Művészeti Fesztivált, de a mai egyik programhelyszínen kénytelen módosítani a szervező Egressy Béni Művelődési Központ.Ma két zenei előadás lesz, az egyik a 18 órakor kezdődő David Klezmer Quintet koncert, melynek Berentén, a Művelődési Ház melletti tér ad otthont. Ez az előadás egyelőre továbbra is szabadtérre tervezet, hiszen ha hirtelen romlana az időjárás, akkor ott pillanatok alatt tudnak változtatni a helyszínen.

A másik program kapcsán viszont gyors döntést kellett hoznia a szervezőknek, hiszen a Lázbérci víztározó gátjánál nincs alternatíva, ha a meteorológiai szolgálat által jelzett heves viharok és záporok megérkeznek.

Így a Ghymes: Szikraszemű előadása Kazincbarcikán a Művelődési Központban lesz. A kezdési időpont változatlan: 20.30 óra.

A változás oka, hogy narancssárga riasztást adott ki Észak-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az esti órákban heves záporokra, zivatarokra is lehet számítani többek között Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén is. A rövid idő alatt lehulló csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja a 30 millimétert, ami úgynevezett villámáradások kialakulásához vezethet. A zivatarokat kísérő szél pedig elérheti, sőt, egyes helyeken akár meg is haladhatja a 90 kilométer per órás sebességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában