Helyi közélet

2012.06.14. 15:57

A Holdam hiába harcolt a barcikai szülészetért

Miskolc - A Holdam Egyesület tagjai közül öten is a kazincbarcikai kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán adtak volna életet gyermeküknek. Erre azonban nem lesz módjuk, hiába kérték az Emberi Erőforrás Minisztériumának segítségét.

Miskolc - A Holdam Egyesület tagjai közül öten is a kazincbarcikai kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán adtak volna életet gyermeküknek. Erre azonban nem lesz módjuk, hiába kérték az Emberi Erőforrás Minisztériumának segítségét.Lapunknak Somodi Andi, az egyesület egyik tagja mesélte el, hogy levelet írtak a minisztériumnak, amiben méltatták a szülészet-nőgyógyászati osztályt, annak munkatársait. Kiemelték, mivel ez egy pici kórház, így emberbarátibb környezetben szülhetnek a kismamák. Ő például negyedik gyermekével terhes, eddig Miskolcon szült, de az ottani ellátással nem volt elégedett, ezért választotta Kazincbarcikát.

A minisztériumba küldött levélnek annyi eredménye lett, hogy csütörtökön dr. Horváth Ildikó, a minisztérium egyik osztályvezetője fogadta a Holdam küldöttségét. De pozitív hírt nem tudott velük közölni, az osztály bezárásán nem változtatnak – tudták meg a kismamák. „32 hetesen nehéz lesz új kórházat, új orvost néznem...” – mondta Somodi Andi.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában