Helyi közélet

2012.06.05. 12:46

Miskolctapolcai szellem-strand - A füvet már kaszálják...

Miskolc - A volt tapolcai stranddal kapcsolatosan több kérdéscsoportot is intéztünk a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjéhez, Pásztor Imréhez, az Észak-Magyarország levelezőfórumán, az Agorán folyó levelezés nyomán.

Miskolc - A volt tapolcai stranddal kapcsolatosan több kérdéscsoportot is intéztünk a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjéhez, Pásztor Imréhez, az Észak-Magyarország levelezőfórumán, az Agorán folyó levelezés nyomán.Ezek egyike volt: elvárható-e egy tulajdonostól, hogy rendben tartsa az ingatlanát? Nem kötelező például rendszeresen kaszálni? Jogosnak tartják-e az elvárást, hogy az önkormányzat is jó gazda módjára gondoskodjék tulajdonáról? Megengedhetőnek tartják-e, hogy valaki a saját portáján (lakóövezetben? üdülőövezetben?) építési törmeléket, követ, földet deponáljon huzamos ideig? Ha nem, mivel szankcionálnák? Tényleg: Önök meddig tervezik fenntartani ezt az állapotot?

A felsoroltakra a következő választ kaptuk - a többit keddre ígérték.

A fűnyírást ütemezés szerint június 1-jén megkezdték a strand területén, így a teljes területen várhatóan ehhez képest egy hét múlva lesz levágva a fű (egy fűnyíró traktorral rendelkezve az ilyen jellegű munkák elvégzését előre ütemezik, a múlt héten például a Diósgyőri Strandfürdő területén vágtak füvet).

Továbbá: az apátság feltárása miatt kiszedett földet jelenleg a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. tulajdonát képező területen deponálják, a munkafolyamat részeként ezt a kérdést is megfelelően fogják rendezni. A feltáráskor kiszedett föld elhelyezéséhez ideiglenesen biztosít területet a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. a Herman Ottó Múzeum részére. Ezt az ideiglenes tárolást bejelentették a Környezetvédelmi Szakhatóság felé. A földmunkák befejeztével az ideiglenesen deponált anyag végleges elhelyezéséről gondoskodni fognak.

Ez utóbbi kijelentéssel kapcsolatban azóta megtudakoltuk: mit jelent a „megfelelő rendezés”...

Több olvasónk megnyugtatásául: rajta vagyunk a témán...

ÉM-SzK


Miskolc - A bencés apátság feltárása során keletkezett földet és köveket a miskolctapolcai „szellem-strandra” hordják, ott deponálják. Kérdéseinkre a az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség után (lásd az előzményeket) - csaknem két hét múltán - a Miskolc Holding sajtószóvivőjétől, Pásztor Imrétől is megérkezett a válasz.

Miskolc - Hatósági bejárás igazolta: valóban a régészeti feltárásból származik a kő- és és földhalom.

Miskolc - Miskolctapolca-projekt: támogatásra javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Miskolc - Ha van olyan, hogy szellemváros, akkor az egykori miskolctapolcai strandon járva kijelenthető, hogy van szellem-strand is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában