Helyi közélet

2012.06.28. 16:19

400 mázsa lehet a „rapsickár” a Bodrog mentén

Sárospatak - Állandó vízirendészeti bázist szeretnének a Bodrog mentén lévő települések.

Sárospatak - Állandó vízirendészeti bázist szeretnének a Bodrog mentén lévő települések.A Bodrog mentén lévő települések polgármesterei megelégelték, hogy a folyóból évente 3-400 mázsa halat fognak ki az orvhalászok, de a part menti falopások mértéke is igen magas.

Helyi erőkkel

– Volt már egy találkozónk Olaszliszkán a rendőrség képviselőivel, akik maguk is egyetértettek abban, hogy a helyzet így hovatovább már tarthatatlan – mondta lapunknak Sikora Attila, Sárospatak alpolgármestere. – A gond jelenleg az, hogy a szakasz a szolnoki rendőrséghez tartozik, akik csak úgy tudnának egy állandó vízirendészeti központot kialakítani a Bodrog mentén, ha ehhez a mi megyénktől kapnának rendőröket. A megyei kapitányság vezetői pozitívan álltak az ügyhöz. Ígéretet kaptunk arra, hogy egy hajót ők biztosítanak az őrs részére, az állandó járőrözést pedig alapvetően helyi erőkkel, a környékbeli kmb-sek bevonásával lehetne megvalósítani. A központ a tervek szerint Sárospatak vagy Olaszliszka lenne. A polgármesterek többsége Olaszliszkát javasolja, mert egyrészt ott a legnagyobb az orvhorgászok és a fatolvajok okozta kár, másrészt pedig az az a pont, amelytől Tokaj és Alsóberecki, azaz a magyarországi szakasz mindkét végpontja nagyjából egyforma távolságra van.

Természetesen kíváncsiak voltunk a rendőrség véleményére, milyen szakaszban áll az állandó bodrogi vízirendészeti bázis kialakítása. A megyei rendőr-főkapitányságtól az Országos Rendőr-főkapitánysághoz irányítottak, akiknek e-mailben a hét elején eljuttattuk a kérdésünket, onnan a mai napig csak arról tájékoztattak, hogy az illetékesek felé továbbították a levelet. Amint megérkezik a válasz, az ügyre visszatérünk.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában