Helyi közélet

2012.06.10. 17:02

33 ezer 367 lépés volt a vasárnapi penzum

Misolc - A Miskolcra szerződött színészek már Parádsasváron vannak, holnap indulnak Egerszalókra. Már készül az előadás.

Misolc - A Miskolcra szerződött színészek már Parádsasváron vannak, holnap indulnak Egerszalókra. Már készül az előadás.Másfél napon át nem sikerült elérni a színészeket: nem volt térerő azokon a helyeken, ahol éppen akkor jártak, mondta vasárnap délután Szőcs Artur rendező. Mint már többször beszámoltunk róla, a csapat múlt szerdán indult el Budapestről gyalog, hogy az útba eső túraútvonalon két hét alatt Miskolcra érjen. Azokról a művészekről van szó - úgy tizenöten vannak a csapatban az íróval, operatőrrel, túravezetővel együtt - akik szeptembertől a miskolci színházba szerződnek.

Szőcs Artur elmondta, csodálatos két napon vannak túl, akárcsak az elmúlt napokban, most is szép tájakon jártak. Sámsonházán töltöttek egy napot. Oda a Csereháton át érkeztek valamikor péntek éjszaka, és semmi kreativitás nem volt bennük, kidőltek, elaludtak. A napot ott töltötték a településen, beszélgettek, írogattak, még forgattak is, majd indultak tovább a kék útvonalon Galyatetőre. - Imádjuk a családokat, akik befogadnak bennünket éjszakára - mondta. - Rengeteget segítenek nekünk, például helyszínt biztosítanak a felvételekhez. Kérdeztük, mit forgattak, de kérte, ez maradjon még a titkuk. Annyit mondott, alakul az előadás, tele vannak ötletekkel. (A csapat az úton történtek alapján írja, rendezi azt az előadást, amelyet Mi és Miskolc, avagy 272 307 lépés a város felé címmel mutatnak majd be a miskolci színházban a következő évad elején.) Kérdeztük azt is, hogyan bírják a terhelést, van-e köztük olyan, aki "túramúlttal" rendelkezik. A rendező válasza szerint nincs, de kezdenek edzésbe jönni.

Van köztük egy színésznő - nevet nem szeretett volna említeni - aki két számmal nagyobb bakancsban vágott neki az útnak. A lába hamar véres lett, muszáj volt gépkocsiba ülnie. A társaságot jellemzi azonban, hogy a reggeli indulásnál - egyértelmű volt, hamarosan zuhogni fog - a túravezető megkérdezte, ne csaljanak-e egy kicsit, ne tegyék-e meg a mai penzumot kocsival. De egyöntetűen nemet mondtak, és vágtak neki az útnak. Szőcs Artur elmondta, vasárnap 27-28 kilométert gyalogoltak, Parádsasváron éjszakáznak majd. Az úton Rusznák Andris színész útitársuk folyamatosan számolta a lépéseket: 33 ezer 367 lépést tettek meg vasárnap - Volt napsütés, eső, sőt vihar is, de egyre jobban kovácsolódik össze a társaság. 5-kor keltünk, 6-kor indultunk, de mindenki vidám jókedvű - tájékoztatott bennünket Szőcs Artur. Tervezik, hogy vasárnap még forgatnak egy kicsit, ha lesz rá energiájuk, akkor éjszakai felvételek készülnek. - Holnap Egerszalókra indulunk, több mint 30 kilométer vár ránk - mondja. És ígéri, hamarosan fotókat is küld (beszélgetésünkkor nem volt internetkapcsolat) a Borsod Online olvasóinak.

ÉM-HM  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában