Helyi közélet

2012.05.07. 16:42

Plusz sávokat kap a csomópont

Miskolc - Megújul a Soltész-Nagy Kálmán és a Vörösmarty utcák csomópontja.

Miskolc - Megújul a Soltész-Nagy Kálmán és a Vörösmarty utcák csomópontja.

Miskolc önkormányzata és a Magyar Közút Kht. pályázott, és nyert. Ennek köszönhetően 111 millió forintból – melyből 27 millió az önerő, amit az önkormányzat áll – felújítják a Soltész-Nagy Kálmán és Vörösmarty utcák kereszteződését.

Pfliegler Péter alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján beszélt a beruházásról: a Vörösmarty utcában, a Tiszai pályaudvar felé haladva plusz egy sávval bővül az út. Egy jobbra, egy balra, egy pedig egyenesen közlekedik majd. A csomópont, Soltész-Nagy Kálmán utcáról a belváros irányába haladó részén is plusz egy sávot építenek, amely a jobbra, azaz a Martin-kertváros irányába való kanyarodást segíti majd. De a beruházás keretében új aszfaltszőnyeget kap a Gizella utca és a Soltész-Nagy Kálmán utca is. A fejlesztés miatt 10-12 fát ki kell vágni, ezeket a város pótolja majd.

Az alpolgármester szerint nem csak gyorsabb lesz az átmenőforgalom, de az ott élőknek kevesebb zaj- és környezeti terhelést kell elviselniük.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában