Helyi közélet

2012.05.27. 19:10

Örökségvédelmi tanácskozás

Ózd - Negyedszer tartottak Ózdon Ipari Örökségvédelmi Konferenciát -2012 május 24-én -az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Művelődési Központjának és az Ózdi Ipari Örökségvédők Baráti Körének szervezésében.

Ózd - Negyedszer tartottak Ózdon Ipari Örökségvédelmi Konferenciát -2012 május 24-én -az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Művelődési Központjának és az Ózdi Ipari Örökségvédők Baráti Körének szervezésében.A rendezvény az egykori "gyári labor" épületének falán elhelyezett Rombauer Tivadar gyáralapító emléktáblájánál vette kezdetét ahol a Kohász himnusz és a gyári dudaszó elhangzása után Póczos József az Ózdi Acélmüvek (ÓAM) műszaki igazgatója méltatta Rombauer Tivadar elévülhetetlen munkásságát. Az emléktábla megkoszorúzása után a Kaszinó különösen szép,reprezentatív tükörtermében folytatódott a konferencia második része. Fűrjes Pál polgármester bevezető szavai után számos szakmai előadás hangzott el.

Többek között az alábbi címen: Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület tevékenysége az ipari örökségvédelem területén. A Miskolci Egyetem kutatási eredményei az archeometallurgia területén. Az Ózdi Vízmű Kft. bemutatása,a sajóparti vízmű újbóli hasznosításának lehetőségei. Ipartőrténeti emlékek az egykori Borsodnádasdi Lemezgyárban. Az ipari örökség turisztikai lehetőségei Ózdon. Az elnöki zárszót követően a Bányász himnusszal ért véget az IV. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia.

Kerékgyártó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában