Helyi közélet

2012.05.02. 12:19

Jön a nagy BOON-os KRESZ totó!

Miskolc - A B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online két hónapon át KRESZ totó sorozattal hívja fel a figyelmet a kerékpáros közlekedés szabályaira.

Miskolc - A B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online két hónapon át KRESZ totó sorozattal hívja fel a figyelmet a kerékpáros közlekedés szabályaira.

- Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2012. első negyedévének statisztikáját tekintve a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma kedvezően alakult, sikerült megtartani a javuló és kedvező tendenciákat. - tudtuk meg Dr. Lovassyné Németh Mária rendőr alezredestől, az MBB titkárától. - Az elmúlt időszakban tovább javult a közlekedésbiztonság helyzete, összességében 13 százalékos balesetszám csökkenésről beszélhetünk, és 16 százalékkal kevesebben sérültek meg a megye útjain. Ezen belül is 43 százalékkal kevesebb halálos kimenetelű baleset történt, az ittasan okozott balesetek száma pedig 13 százalékkal csökkent.

Sajnálatos azonban, hogy 40 százalékos emelkedés mutatkozik a kerékpárosok által előidézett balesetek terén. A kitűzött céloknak megfelelően kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a kerékpárosok közlekedésére, ellenőrzésére, illetve a közlekedési kultúrájuk javítására.

Elmélet és gyakorlat

- Az adatok azonban azt mutatják, hogy a jövőre nézve változatlanul indokolt és szükséges feladat a közlekedésben részt vevők ezen rétegeinek további fokozott sorozat szerű ellenőrzése, testi épségüknek megóvása, és szabályos közlekedésük elősegítése. - folytatta a szakember. - A kerékpárosok fokozottabb védelmét szem előtt tartva, az általuk okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzése, és a határozott szankcionálásuk érdekében a kerékpárosok fokozott ellenőrzése elsődleges feladat a „borsodi rendőröknek” a megye egész területén, 2012. májusában.

Ezen kívül egy kerékpárosokról, de mindenkinek szóló KRESZ-TOTÓ sorozattal (a tervek szerint május elejétől június végéig) igyekszik a rendőrség felhívni a figyelmet a kerékpáros közlekedés szabályaira. A vetélkedőt a Borsod Online-nal közösen 4 kategóriában hirdetik meg: férfi, nő, gyerek (14 éves korig) és senior (50 éves kortól) kategóriában.

A totók kitöltését követően a kategóriák első 3 helyezettjeit meginvitálják a szervezők egy gyakorlati versenyre is a miskolci KRESZ-parkba, ahol ügyességi, valamint szabályossági feladatokat kell majd teljesíteni a résztvevőknek. (Ha holtverseny alakulna ki a totók kitöltését követően, akkor a megadott válaszok minél korábbi leadási ideje a mérvadó.)

A díjakat a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online ajánlja fel.

(BOON)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában