Helyi közélet

2012.05.27. 14:49

Gyereknap: tölcsért csináltak a színekből

Borsod-Abaúj-Zemplén - Játék, könyv, lufi, kirándulás a nagyszülőkhöz - ezt kérték és kapták a gyerekek gyereknapra.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Játék, könyv, lufi, kirándulás a nagyszülőkhöz - ezt kérték és kapták a gyerekek gyereknapra.A hétvégén még a fagyitölcsérek is színesbe "öltöztek": kékben, zöldben, citromban és narancsban pompáztak. Volt, ugyanis, ahol így kedveskedtek a gyerekeknek, vagy legalábbis próbálták őket fagyizásra csábítani. Persze a gyereknap ünneplésen nem merült ki ennyiben: már szombattól számos program várta a gyerekeket megyeszerte. Kézműves foglalkozások, bábelőadások, játszóház, aszfaltrajzverseny. Igaz, az időjárás nem mindig kedvezett a gyermeknapi ünneplésnek, de a kicsiket ez nem zavarta, örültek a barátoknak, a játékoknak, és annak, hogy őket ünnepelték.

Rontó Péter például azt kérte gyereknapra, hogy a vasárnapot a haverokkal tölthesse. Öccse pedig lufit szeretett volna, így ő jó helyen volt szombaton, hiszen az Avasi Gimnázium előtt megrendezett gyereknapon ingyen lufit osztogattak a gyerekeknek. És volt még számos színes program: interaktív bábelőadás, agyagozás, vásár, állatsimogató. A legnagyobb sikere pedig a csacsikordélynak volt, amivel utazhattak is a gyerekek.

Akár a vakáció

"Ez a nap rólunk szól, mi vagyunk a középpontban" - fogalmazta meg a gyereknap lényegét Fürj Alina Hanna, aki édesanyjával látogatott ki az Avasi gyereknapra szombaton. Mivel nagyon szeret olvasni, így nem volt kérdés, hogy szülei mivel lepik meg május utolsó vasárnapján: "Egy Krúdy Gyula könyvet kaptam. És az is ajándék, hogy a gyereknapot a nagymamámnál tölthetem, ahol játszhatok, biciklizhetek." Rémiás Vanessza nagymamájával érkezett a programra, de megtudtuk tőle, ő már az iskolában is megünnepelte a gyereknapot. A szombati program azonban meglepetés volt - mondta a nagymama.

"Én azért szeretem a gyereknapot, mert ez olyan, mintha megkezdődne a nyári szünet. Ilyenkor anyáék engedékenyebbek, az egésznap a játékról szól, tényleg olyan, mint a vakáció" - mesélte el Szabó Anikó, mit gondol május utolsó vasárnapjáról. Azt is megtudtuk tőle, hogy ő nem ajándékot, hanem táborozást kért gyereknapra. Ennek köszönhetően, ha vége az iskolának, akkor egy hetet egy lovastáborban tölt majd el. Volt azonban olyan szülő, aki arra panaszkodott, hogy nem tud semmit venni a gyermekének, ezért ha teheti, gyerekprogramokra viszi el a fiát. "Ezek többnyire ingyenesek, maximum egy fagylaltot veszünk, az még belefér a költségvetésünkbe. A gyerek jól érzi magát, megünnepeljük a gyereknapot, de nem kerül sokba. Plusz ajándékra azonban nem telik" - mondta Kelemen Béla.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában