Helyi közélet

2012.05.14. 10:13

Az államtitkár órát látogat

Hejőkeresztúr - Hoffmann Rózsa is kíváncsi a hejőkeresztúri iskola jól bevált pedagógiai módszerére.

Hejőkeresztúr - Hoffmann Rózsa is kíváncsi a hejőkeresztúri iskola jól bevált pedagógiai módszerére.Hoffmann Rózsa közoktatásért felelős állmattkár, és Gloviczki Zoltán helyettes államtitkár látogat május 18-án a hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskolába. Az oktatáspolitikusok szeretnék a gyakorlatban is megismerni az úgynevezett konstruktív instrukciós pedagógiai módszert, melyet évek óta sikeresen alkalmaznak a hejőkeresztúri intézményben. Az államtitkár és a helyettes államtitkár óralátogatáson vesz részt, majd Hoffmann Rózsa előadást tart a kistérség és a megye pedagógusai számára a köznevelési törvényről. Kovácsné dr. Nagy Emese iskolaigazgatótól megtudtuk, az államtitkár a közelmúltban részt vett egy előadáson, ahol ő az Amerikában már jól bevált módszert mutatta be. Ez keltette fel Hoffmann Rózsa érdeklődését. és ezért szeretne most közelebbről is megismerkedni a programmal.

A módszer lényege 

A Komplex Instrukciós Program olyan kooperatív pedagógiai módszertani program, amelyet az USA-ban, a Stanford Egyetemen Rachel Lotan nevű, félig magyar származású professzor fejlesztett ki annak érdekében, hogy az angolul alig tudó bevándorlók gyermekei amerikai társaikkal teljes értékű oktatásban részesüljenek. A program arra épül, hogy minden ötödik órában szorosan, csoportban együttműködjenek az egymástól erősen eltérő gyerekek. A feladatok gyakorlat-orientáltak és differenciáltak, s így a tanulásban elmaradó gyermek is kap olyan feladatot, amelyben megszólalhat és az osztály nyilvánossága előtt sikerélményt szerezhet.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában