Helyi közélet

2012.04.12. 10:14

Újabb átfogó ellenőrzés Miskolcon

Miskolc - Ezúttal a Martin-kertváros három lakóövezetét vizsgálták meg tüzetesebben az akcióban részt vett hatóságok.

Miskolc - Ezúttal a Martin-kertváros három lakóövezetét vizsgálták meg tüzetesebben az akcióban részt vett hatóságok.A miskolci önkormányzat közterület-felügyeleti és rendészeti osztálya, a gyámügyi osztály, a tisztiorvosi szolgálat és a rendőrség akció jellegű, három lakókörnyezetre koncentráló ellenőrzést hajtott végre április 10-én a Martin- kertvárosban, tájékoztatta lapunkat Dobos Tímea, a miskolci városháza szóvivője.

Az ellenőrzésben tizenkét közterület-felügyelő, egy mezőőr, a gyámügyi osztály és tisztiorvosi szolgálat egy-egy munkatársa mellett a rendőrség két egyenruhása vett részt. A közterület-felügyelet a lakcím-bejelentési és tisztán tartási kötelezettség teljesítését, az állattartási viszonyokat, a szemétszállítási szerződések meglétét, illegális áram- és vízvételezést és a közegészségügyi állapotokat ellenőrizte.

Az előzőleg gyűjtött információk alapján választották ki azt a három lakókörnyezetet, amelyeket most alaposabban is ellenőriztek. Összesen 21 lakásba csöngettek be, ahol 36 főt találtak otthon. Közülük a lakcím-bejelentési kötelezettségét egy fő mulasztotta el, ellene, csakúgy mit négy beoltatlan kutya gazdája ellen feljelentést tettek. A területen illegálisan lerakott szeméttel, köztisztasági szabálysértéssel kapcsolatban és szemétszállítási szerződés hiánya miatt intézkedésre nem volt szükség. A társszervek és hatóságok által végzett tevékenységről külön kimutatás készül, tette még hozzá a szóvivő.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában