Helyi közélet

2012.04.24. 16:26

Mesterlövész ártalmatlanította a gázpalackokat

Mezőcsát - Hétfőn éjjel fél tizenegykor futott be a riasztás a tűzoltóság ügyeletére, hogy egy mezőcsáti családi házhoz tartozó garázsban tűz ütött ki.

Mezőcsát - Hétfőn éjjel fél tizenegykor futott be a riasztás a tűzoltóság ügyeletére, hogy egy mezőcsáti családi házhoz tartozó garázsban tűz ütött ki.

Ahogy arról Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője munkatárunkat tájékoztatta, a garázsban egy személyautó is lángolt, az intenzív tűztől pedig tüzet fogott egy füstölő és egy melléképület tetőszerkezete is. A gépkocsitárolóban volt még egy oxigén és egy acetilén palack is, amelyhez mesterlövészt kértek a tűzoltók. A palackokat állandó hűtés mellett kivitték az égő garázsból, majd miután biztonságos helyre szállították, a mesterlövész „intézte el” őket. A tűznél négy tiszaújvárosi és egy mezőkövesdi hivatásos egység mellett a mezőcsáti önkéntes tűzoltóság, és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata is kinn járt. A robbanásveszély miatt a lángoló garázs száz méteres sugarú környezetéből kilenc házból összesen húsz ember kényszerült otthona ideiglenes elhagyására.

A tűzoltók éjjel egy órára megfékezték a lángokat, és már a helyszínről is levonultak. A tűz keletkezésének okáról egyelőre nincs információnk.

ÉM-SZP


Miskolc, 2012. április 24., kedd (MTI) - Kigyulladt egy garázs, benne egy személyautóval keddre virradóra a Borsod megyei Mezőcsáton, a családi ház mellé épített helyiségben hegesztő- és gázpalackok is voltak; a környéken lakókat 100 méteres körzetben kiköltöztették - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mezőcsát - Tűz ütött ki hétfőn éjjel Mezőcsáton, egy családi házhoz tartozó garázsban, tájékoztatott Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában